1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. musiikki

Nirvanan ja R.E.M:n jäsenet perustivat uuden bändin

Super-Earth-nimisen yhtyeen kerrotaan nauhoittavan parhaillaan uutta musiikkia. Kokoonpanoon kuuluvat muun muassa R.E.M.-kitaristi Peter Buck, Nirvana-basisti Krist Novoselić ja Sleater-Kinneyn kitaristi-laulaja Corin Tucker.

musiikki

Brittiläisen Guardian-sanomalehden mukaan Super-Earth soitti ensimmäisen keikkansa vappuaattona Portlandissa Yhdysvalloissa. Novoselić puuttui vielä tuolloin konsertin kokoonpanosta.

Keikkayleisö luonnehti kahdentoista kappaleen settiä nopeaksi ja kovaääniseksi, vähemmän punk-rockiksi kuin power-popiksi, mutta aina veitsenteräväksi.

Yhtye ei ole vielä julkistanut virallista kokoonpanoaan. Twitterissä julkaistussa valokuvassa poseeraavat kuitenkin Buckin, Novoselićin ja Tuckerin lisäksi muun muassa King Crimsonin kanssa työskennellyt rumpali Bill Rieflin, kitaristi Kurt Bloch ja seattlelainen laulaja-lauluntekijä Scott McCaughey.

Ei comeback-keikkoja

Fanien kannalta uusi superkokoonpano voi merkitä myös sitä, ettei hajonneiden bändien comebackeja ole tiedossa.

R.E.M. hajosi kolme vuotta sitten eikä bändin mahdollisesta paluusta ole ollut edes puhetta. Sleater-Kinney sen sijaan esiintyi yhdessä joulukuussa.

Nirvanan elossa olevat jäsenet Novoselić ja Dave Grohl esittivät vastikään Nirvanan kappaleita naislaulajien tulkitsemana, kun yhtye pääsi rockin Hall of Fame -galleriaan. Kumpikaan ei ollut esittänyt yhtyeen kappaleita julkisesti laulaja-kitaristi Kurt Cobainin kuoleman jälkeen.

Konsertin jälkeen Grohl sanoi sen olleen ainutkertainen tilaisuus. Novoselić on puolestaan suhtautunut haastatteluissa avoimemmin mahdollisiin lisäkonsertteihin. Hän on myös vihjannut olevansa valmis tekemään uutta musiikkia Grohlin kanssa.

Lue seuraavaksi