Ojala-Tuomelan meluvalli pyyhittiin kaavasta

Lappeenrannan Ojala-Tuomelan asukkaiden painostus tuotti tulosta. Kaupunki perääntyi läjitysmaista kasatun massiivisen meluvallin rakentamisesta Ojala-Tuomelan kakkososan ja Mustolan radan väliin. Kaavaehdotus makaa nyt kaupunginhallituksen pöydällä.

meluesteet
Ojala-Tuomela asemakaava II -vaihe
Yle

Lappeenrannan Ojala-Tuomelan uuden pientaloalueen reunaan ei rakenneta meluvallia. Kaupunki on poistanut kaavasta korkeimmillaan jopa kymmenmetriseksi suunnitellun vallin asuinalueen ja Mustolan radan välistä.

Pelkona oli, että valitukset lykkäisivät alueen rakentamista. Nyt kaavassa on korkeintaan viiden metrin korkuinen läjitysalue.

Tulevilta kaduilta ja talojen paikoilta kaivettavalle maalle etsitään paraikaa läjityspaikkoja muualta, ja maansiirrot saattavat tulla rakentajille nyt kalliimmaksi, sanoo kaupunginarkkitehti Erkki Jouhki.

Hänen mukaansa olisi hienoa, jos suunnitellun vallin paikalle saataisiin puistomainen alue.

Jos kaava saa lainvoiman, kunnallistekniikan rakentaminen alkaa syksyllä ja rakentajat pääsevät tonteilleen ensi vuoden kesällä.

Lappeenrannan kaupunginhallitus jätti maanantaina asemakaavaehdotuksen vielä pöydälle lisäselvityksiä varten. Syynä oli yksityisten maanomistajien tonttitoive, joka ei voi kaupunginarkkitehti Erkki Jouhkin mukaan kuitenkaan toteutua. Syynä on maiden sijaitseminen liian lähellä Nordkalk Oy:n räjäytyksiä ja läjitysalueita.

Ojala-Tuomelan kakkosalueelle on kaavoitettu yli kuusikymmentä pientalotonttia.