Monica Lewinsky palasi julkisuuteen: Kadun suhdetta Clintoniin

Lewinsky kertoo Vanity Fair -lehdessä nöyryytyksestä, jonka hän koki suhteen paljastuttua vuonna 1998 ja sanoo haluavansa puhua muiden internetissä nöyryytettyjen puolesta.

Ulkomaat
Monica Lewinsky.
Monica Lewinsky kirjanjulkistamiskiertueella Skotlannissa maaliskuussa 1999.Ian Stewart / EPA

Suhteestaan Yhdysvaltain presidenttiin Bill Clintoniin 1990-luvulla tunnetuksi tullut Monica Lewinsky on astunut julkisuuteen vuosikymmenen tauon jälkeen. Lewinsky kertoo_ Vanity Fair_ -lehdessä näkemyksensä julkisuudessa riepotellusta suhteesta, joka alkoi Lewinskyn ollessa parikymppinen Valkoisen talon harjoittelija.

Lewinsky sanoo astuvansa julkisuuteen saadakseen tarinalleen erilaisen lopun ja antaakseen tarkoituksen menneisyydelleen. Hän sanoo katuvansa syvästi sitä, mitä hänen ja Clintonin välillä tapahtui.

Clintonien avioliitto kesti lopulta runsaasti julkisuudessa riepotellun suhteen ja Clintonit jatkoivat elämäänsä julkisuudessa, kun taas Lewinsky koki joutuneensa yhteiskunnan hylkiöksi, työnantajien torjumaksi ja pilkan kohteeksi. Lewinsky kertoo hautoneensa ajoittain jopa ajatuksia itsemurhasta.

Lewinsky sanoo, että kun suhde tuli julki vuonna 1998, hän koki itsensä maailman nöyryytetyimmäksi ihmiseksi. Hän arvelee olevansa ehkä myös ensimmäinen internetnöyryytyksen kohteeksi joutunut ihminen, ja sanoo haluavansa puhua muiden netissä nöyryytetyiksi joutuneiden puolesta.

Lewinsky korostaa, että hänen ja Bill Clintonin suhde perustui molemminpuoliseen yhteisymmärrykseen. Jos suhteessa oli hyväksikäyttöä, se tuli vasta jälkeenpäin, kun Clintonin sisäpiiri yritti saattaa hänet huonoon valoon ja tämän vastustajat käyttivät häntä pelinappulana, Lewinsky sanoo.

Lähteet: AFP, AP, Yle Uutiset