Hyvinkään uusi curlinghalli saamassa kaupungin rahaa

Hyvinkään curling ry:n puheenjohtajan mukaan tuki on pieni, mutta vauhdittaa hanketta.

Kotimaa
Curling
YLE

Hyvinkäälle kaavailtu uusi curlinghalli on nytkähtämässä eteenpäin. Hyvinkään kaupunki on tukemassa hanketta 30 000 eurolla vuodessa. Summa on kuitenkin huomattavasti pienempi kuin mitä Hyvinkään Curling ry alunperin kaupungilta pyysi.

– Summa on pieni ja loput hallin kustannukset menisivät niin sanotusti rahoituksen piikkiin. 30 000 euroa ei kata edes korkoja, jos oman toiminnan kautta saataisiin maksaa lainat pois. Onko niin, että jäsenistö on valmis maksamaan enemmän sarjamaksuista nyt kun summa on paljon pienempi mitä pyydettiin, pohtii Hyvinkää Curling ry:n puheenjohtaja Paavo Ruottu.

Hyvinkään curlingyhdistys on suunnitellut hallia jo pitkään. Nykyistä rakennusta pidetään huonokuntoisena ja liian pienenä. Uuden hallin kokonaiskustannukset kohoavat arviolta noin kolmeen miljoonaan euroon. Ruottun mukaan kaupungin tuki joka tapauksessa vauhdittaa hanketta.

– Olemme yrittäneet viedä tätä hommaa eteen päin 7-8 vuotta. Jos nyt rupeaa näyttämään vähääkään vihreätä valoa, niin meillä menee uudelleen laskentaan ja harkintaan se, että kuinka pääsemme asiassa eteen päin.

Hyvinkään myöntämä tuki hallihankkeelle on ollut ehtona sille, että opetusministeriö tukee myös osaltaan hallin rakentamista. Ruottun mukaan ministeriöltä on lupeissa projektille 700 000 euroa.

Ruottu arvioi, että rahoituksen ollessa kunnossa uusi curlinghalli voisi nousta Hyvinkäälle jo vuonna 2016.