1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikenne

Lentoaseman remontti sulkee Tampere-Pirkkalan kakkosterminaalin

Tampere-Pirkkalan lentoaseman kakkosterminaali suljetaan rakennustöiden ajaksi perjantaista lähtien. Matkustajat pääsevät lennoilleen ykkösterminaalin kautta.

Kuva: Antti Eintola / Yle

Finavia aloittaa Tampere-Pirkkalan lentoaseman kakkosterminaalin eli T2:n laajentamis- ja uudistustyöt. Remontti tarkoitta sitä, että kakkosterminaali sulkee ovensa perjantaina 9. toukokuuta. Rakennustöiden ajan lentomatkustajia palvelee lentoaseman ykkösterminaali T1.

Uudistettu kakkosterminaali otetaan jälleen käyttöön vuoden lopulla.

Remontin tarkoituksena on parantaa terminaalin viihtyvyyttä ja sujuvuutta. Uudistuksella kehitetään terminaalin toimintoja ja yleisilmettä sekä kahvila- ja myymäläpalveluita.

Kakkosterminaalin palvelutaso tosin perustuu jatkossakin halpalentotoiminnan vaatimuksiin, muistuttaa lentoaseman päällikkö Mari Nurminen. Palvelut siis tuotetaan jatkossakin erittäin vähäisin kustannuksin.

Remontin yhteydessä Tampere-Pirkkalassa tehdään ympäristönparannustöitä ja valmistaudutaan myös ykkösterminaalin uudistamiseen.

Finavia kehittää lentoliikenteen palveluja Tampere-Pirkkalassa yhdessä Tampereen kaupungin ja seutukunnan kanssa. Investointien arvo on noin viisi miljoonaa euroa.