Yksi henkilö on menehtynyt rajussa palossa Vilppulassa

Mänttä-Vilppulassa Vilppulan keskustan tuntumassa sijaitsevassa rivitalossa syttyi tulipalo keskiviikkona aamupäivällä. Palossa menehtyi iäkäs nainen.

Kotimaa
Palomiehet jälkisammuttavat rivitaloa, jonka katto on tuhoutunut
Antti Eintola / Yle

Pirkanmaan pelastuslaitos sai hälytyksen Vilppulan rajusta, iäkkään naisen hengen vaatineesta rivitalon palosta keskiviikkona aamupäivällä. Yksi talon asunnoista on tuhoutunut, ja palon jälkiraivaustyöt jatkuvat iltapäivään asti.

Päivystävä palomestari Heikki Havukainen kertoo, että pelastuslaitoksen saapuessa paikalle palo oli asunnossa jo rajussa vaiheessa.

– Sieltä löivät liekit ulos ja palo oli juuri leviämässä kattorakenteisiin. Pelastuslaitoksen savusukeltajat hyökkäsivät palavaan huoneistoon, saivat palon sammumaan ja uhrin nopeasti ulos, mutta valitettavasti hän oli menehtynyt.

Paloa oli sammuttamassa parisenkymmentä yksikköä Mänttä-Vilppulasta, Orivedeltä, Juupajoelta ja Virroilta. Palo levisi koko talon mitalta kattorakenteisiin, mutta muut rivitalon asunnoista onnistuttiin kuitenkin pelastamaan. Asukkaat eivät kuitenkaan voi palata asuntoihinsa.

– Rivitalosta joudutaan purkamaan koko kattorakenne. Mänttä-Vilppulan kaupunki hoitaa asukkaille tilapäismajoituksen täksi ajaksi, kertoo Heikki Havukainen.

Palon syttymissyystä ei ole toistaiseksi varmuutta. Palo on kuitenkin saanut alkunsa tuhoutuneesta asunnosta.