Merirosvolaiva jämähti Kokkolaan – kaupunki kiirehtii siirtoa

Kokkolassa Meripuiston rannassa oleva Pirate-alus on siirretty takaisin vanhalle paikalleen. Laivan hinaaminen uudelle omistajalle on viivästynyt kaupungin tietojen mukaan vastaanottopään ongelmiin.

Kotimaa
Kuvassa Pirate-laiva Suntin varrella Kokkolassa.
Ismo Vähäsarja / Yle

Kokkolan kaupunki kiirehtii Meripuiston laiturissa makaavan merirosvolaivan häätämistä. Laiva odotti jo siirtoaan Tankarin saarelle liikennöivän Jennyn laiturissa, mutta nyt se hinattu takaisin vanhalle laituripaikalleen.

Pirate-laivan laiturisopimus päättyi kuun vaihteessa. Laivan siirto uudelle omistajalle tyssäsi ilmeisesti vastaanottopäässä oleviin ongelmiin. Kokkolassa oli jo valmiina toinen siirtoon tarvittavista hinaajista. Hotelliproomun siirtämiseen tarvitaan kaksi hinaajaa, toinen eteen ja toinen perään, koska laivassa ei ole suuntavakautta tuovia peräsintä tai köliä.

Pirate on seissyt Suntinsuulla useita vuosia. Se tuotiin aikanaan Kokkolaan hotellilaivaksi. Myöhemmin alus räätälöitiin merirosvoteemaiseksi elämyslaivaksi, jonka piti sijoittua Kokkolaan syntyvään merirosvopuistoon. Laiva jäi paikoilleen, kun puiston perustaminen kuopattiin. Alus oli yleisölle avoinna asuntomessukesänä 2011.

Laivan uusi omistaja on ollut pitkään Kokkolan kaupungille arvoitus. Edellisen yrittäjän haaveet merirosvopuistosta kaatuivat pari vuotta sitten. Uudella omistajalla on vastuu laivan siirtämisestä.