1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

"Softenginen voitto aiheuttaa melua"

Softenginen menestymistä euroviisuissa seurataan erityisen tarkkaan bändin kotikaupungissa Seinäjoella. Viisuvalvojaiset järjestetään Rytmikorjaamolla sekä todennäköisesti myös monessa kodissa. Softenginen poikien kaverit varautuvat bändin menestymiseen jättämällä naapureille lappuja mahdollisesta melusta.

Kuva: Johanna Manu / Yle

Softengine-bändin poikien kaverukset Tuomas Kallinki, Samuli Hakala ja Petteri Korpelainen suunnittelevat torstaille kisakatsomoa. Kilpailua seurataan suurella joukolla - tai mitä opiskelija-asuntoon nyt saadaan mahtumaan.

– Jossain vaiheessa suunnitelmissa oli lähteä Kööpenhaminaan asti, mutta rahat eivät ihan siihen riittäneet. Nyt suunnitelmissa on kisakatsomo opiskelija-asuntoon, eikä Rytmikorjaamokaan ole pois suljettu vaihtoehto, kolmikko kertoo.

Viime vuonna euroviisujen kisakatsomoihin sonnustauduttiin Krista Siegfridsin hääteeman mukaisesti häähuntuihin. Mitään vastaavaa teema-asustetta ei ole tiedossa Softenginen fanien kohdalla.

– Tai voisimme tehdä Topi-naamarit tai kasvattaa Henri-viikset, Kallinki, Hakala ja Korpelainen naurahtavat.

Näin suuri menestys tullut yllätyksenä

Kuva: Johanna Manu

Vuosien ajan bändin jäsenet tunteneet kaverukset ovat ylpeitä bändin menestyksestä. Silti näin suuri menestys on tullut yllätyksenä.

– Viime vuonna, kun olimme katsomassa euroviisuja Topin luona, niin ei silloin osannut arvata, että pojat olisi siellä edustamassa tänä vuonna, Petteri Korpelainen kertoo.

– Outoa, mutta hienoa, että ovat päässeet näin pitkälle, Samuli Hakala ja Tuomas Kallinki lisäävät.

Naapureille varoituslappuja

Monet euroviisujen fanit ovat todenneet Softenginen erottuvan hyvin muiden maiden edustajista. Mikä on Softenginen vahvuus?

– Varmasti nuoruus ja viattomuus, Samuli Hakala ja Petteri Korpelainen toteavat.

– Musiikkityyli on hyvin omanlaisensa. Joissakin haastatteluissa musiikkia on verrattu nuhaiseen Coldplay-yhtyeeseen, Tuomas Kallinki kertoo.

Mahdolliseen lauantain finaalin menestykseen pojat varautuvat jättämällä naapureille tiedoksiantoja kisakatsomosta. Näin mahdolliset riemunhuudot eivät toivottavasti aiheuta poliisien saapumista kotiovelle. Vaikka voittoa ei tulisikaan euroviisuista, uskovat kaverit bändin menestykseen.

– Uskon, että heistä tulee kyllä maailmankuuluja. Kovia biisejä on myös tulossa, mielestäni jopa parempia kuin viisubiisi Something better, Tuomas Kallinki paljastaa.

– Talenttia löytyy kyllä, Petteri Korpelainen lisää.