Thaimaan mielenosoittajat haluavat valita uuden hallituksen

Oikeus erotti eilen Thaimaan pääministerin Yingluck Shinawatran tehtävästään. Marraskuusta asti mieltään osoittanut oppositio ei hyväksi uutta pääministeriä.

Ulkomaat

Thaimaassa mielenosoittajat ovat ilmoittaneet valitsevansa maalle uuden hallituksen. Mielenosoittajien edustajan Akanat Promphan kertoo uutistoimisto AFP:lle, että mielenosoittajat aloittavat huomenna uuden hallituksen valitsemisen. Vielä on epäselvää, minkälaisiin laillisiin perusteisiin mielenosoittajat vetoavat.

Thaimaan perustuslakituomioistuin erotti eilen maan pääministerin Yingluck Shinawatra ja useita ministereitä väärinkäytösten vuoksi. Yingluckin Puea Thai -puolue nimitti pian oikeuden päätöksen jälkeen maan uudeksi pääministeriksi elinkeinoministeri Niwattumrong Boonsongpaisanin. Mielenosoittajat eivät ole hyväksyneet Niwattumrongin nimitystä.

Yingluckin vastaiset mielenosoittajat ovat pitäneet leiriä pääkaupungin Bangkokin kaduilla jo yli puoli vuotta. Marraskuusta asti jatkuneiden mielenosoitusten aikana suuria liikenneväyliä on suljettu ja hallintorakennuksia piiritetty. Väkivaltaisuuksissa on kuollut useita ihmisiä.

Lähteet: AFP