1. yle.fi
  2. Uutiset

Kitee havittelee paluuta mitalikantaan

Jukka Latvalalla vahvistunut Kiteen Pallo lähtee superpesiskauteen kovin tavoittein. Viime kesän runkosarjan kuudes tila on tarkoitus vaihtaa pari pykälää parempaan. Mitalikin pyörii mielessä.

urheilu
Pelaaja Jukka Latvala ja pelinjohtaja Sami Purmonen Rantakentällä
Esa Pietarinen / Yle

Kiteen Pallo kiri viime syksyn hienoilla esityksillä runkosarjassa kuudenneksi. Pudotuspeleissä Pattijoki pudotti KiPan jatkosta ensimmäisellä kierroksella.

KiPan pelaajarunko on pysynyt lähes ennallaan. Uusia vahvistuksia ovat Kankaanpäästä tullut Jukka Latvala sekä nuori vuokrapelaaja Saku Hakkarainen Sotkamosta.

Jukka Latvala tuo KiPaan kokemusta ja lyöntivoimaa, Hakkarainen nopeutta. Kiteen pelaajaringistä löytyy vain 13 nimeä.

Pelaajarinki on kapea.

Sami Purmonen

– Pelaajarinki on kapea. Omista A-pojista voidaan muutama pelaaja nostaa superiin, mutta enemmänkin pelaajia saisi olla. Nykytrendi on vain ollut laskeva pesäpallolla, pelaajat on vähissä ja uusia pelaajia pitää houkutella koko ajan, sanoo pelinjohtaja Sami Purmonen.

Myyryläinen loukkaantunut

Kiteen harjoituskausi on mennyt muuten hyvin, mutta alkukauteen valmistautumista sotkee Juhani Myyryläisen loukkaantuminen.

– Kyse on vakavasta olkapäävammasta heittokädessä. Se on leikattu talvella, mutta vaatii pitkää toipumista. Jännätään tuleeko Myyryläinen pelikuntoon kesätauolla vai ei, kertoo Purmonen.

Kapeasta pelaajaringistä huolimatta KiPalla on eväät pelata kahdella kärjellä ja kotiutusvoimaakin löytyy.

Kiteen Pallonmitalisaavutukset taulussa Rantakentällä
Kipan kunniataulu näkyy Rantakentän kuuluttamon seinällä.Esa Pietarinen / Yle

– Tilanteesta riippuen meillä on 4-6 miestä heittää kärkeen. Hämäläisen Ville, Postin Ville, Hurskaisen Jussi tai Hakkaraisen Saku ovat etenijämiehet. Vaihtajaosastossa ovat sitten Hurskaisen Topi ja Latvalan Matti.

Kotiutusosastosta löytyvät Laukkasen Mika, uusi vahvistus Latvalan Jukka ja Toni Laaksolle pitää myös kotiutustilanteita saada. Eikä unohtaa sovi Sami Partasta.

– Ulkopelissä haemme vielä etukentälle toimivaa kokoonpanoa, siinä on käynyt Matikaisen Joni ja Latvalan Jukka. Eri variaatioita kokeillaan. Ulkopelin kautta lähdetään pelaamaan, tilannemäärät on saatava pienemmäksi ja päästetyt juoksut pitää tippua roimasti, analysoi pelinjohtaja Purmonen.

Tavoite

Viime kesänä Kiteen Pallo sijoittui runkosarjassa kuudenneksi. Tänä kesänä on tarkoitus parantaa.

– Tavoite on kolmeportainen, ensimmäinen porras on runkosarjan 3-5 sija. Toinen porras on puolivälierät, siitä voitolla jatkoon ja ollaan tavoitteessa eli välierissä.

Lue seuraavaksi