Hyppää sisältöön

Juminkeko -säätiölle Oltermannin sauva

Vuosikymmenten ajan karjalaista ja kalevalaista kulttuuria säilyttänyt ja elvyttänyt Juminkeko -säätiö on saanut Kainuun Lehdistökerhon tunnustuksen hyvästä tiedottamisesta.

Kuva: Kalle Heikkinen / Yle

Kainuun Lehdistökerhon Oltermannin sauva on myönnetty Juminkeko-säätiölle. Tunnustus myönnettiin säätiön tekemästä työstä karjalaisen kulttuurin säilyttäjänä ja elvyttäjänä, Suomen kansalliseepoksen Kalevalan perinteen ja lähtökohtien tutkimuksen syventäjänä sekä kansainvälisen tiedon laajentajana.

Oltermannin sauva myönnetään Vuoden hyvälle tiedottajalle Kainuussa. Tällä kertaa tunnustuksella huomioitu Juminkeko  on jo vuosikymmenten ajan tehnyt työtä levittääkseen tietoisuutta karjalaisesta ja kalevalaisesta kulttuurista.

Vastaanottaessaan tunnustusta Juminkeon Markku Nieminen kertoi, että Juminkeon kynnys on yritetty pitää matalana ja lasten ja nuorten suhteen siinä on onnistuttukin.

– Pitkäjänteisen työn avulla vaikeaselkoisesta kylttyyristä voi tulla kaiken kansan kulttuuria, sanoo Nieminen.

Lehdistökerho toteaa tunnustuksen perusteluissa, että Sirpa ja Markku Niemisen 1970-luvulla syttynyt kiinnostus karjalaiseen kulttuuriin on vuosikymmenien työn tuloksena kehittynyt kansainvälisen, korkean tason kulttuuritoiminnaksi.

Kalevala kietoutuu yhä useamman suomalaisen ja Juminkeossa vierailevan mieliin osana kuhmolaista kulttuurikokonaisuutta.

Kainuun Lehdistökerho myöntää Oltermannin sauvan Vuoden tiedottajalle hyvästä,  aktiivisesta ja esimerkillisestä tiedottamisesta.