Kevan Ailuksen seuraajaksi Jukka Männistö

Merja Ailuksen eron jälkeen on keskusteltu siitäkin, pitäisikö työsuhde-etuihin liittyviä käytäntöjä viilata. Keva huolehtii kunta-alan, valtion, kirkon ja Kelan työntekijöiden eläkemiljardeista.

Kotimaa
Kevan toimitusjohtaja Jukka Männistö toukokuussa 2014.
Kevan toimitusjohtaja Jukka Männistö toukokuussa 2014.Vesa Moilanen / Lehtikuva

Kuntien eläkevakuuttaja Keva on saamassa uuden toimitusjohtajan todennäköisesti Jukka Männistöstä. Kevan hallitus kokoontui torstaina ja valitsi hänet suosikkiehdokkaakseen. Männistö on Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiön YTHS:n toimitusjohtaja.

Kevan valtuuskunta nimittää toimitusjohtajan kokouksessaan 20. toukokuuta. Hallituksen puheenjohtaja Laura Räty (kok.) jääväsi itsenä päätöksenteosta.

– Keva on uudistamassa johtamisjärjestelmäänsä ja organisaatiotaan. Myös hyvän hallinnon periaatteita vahvistetaan ja avoimuutta lisätään. Valittavalla toimitusjohtajalla on nyt hyvin merkittävä työ siinä, että Kevan pitkäjänteinen johtamisen ja organisaatiokulttuurin muutos viedään maaliin saakka, Räty sanoo tiedotteessa.

Laura Räty
Kevan puheenjohtaja Laura Räty kommentoi Jukka Männistön valintaa Kevan toimitusjohtajaksi

Sanomalehti Helsingin Sanomat kertoi huhtikuun lopussa, että viisi hakijaa pääsi toimitusjohtajavalinnoissa loppusuoralle. He olivat Männistö, sosiaali- ja terveysministeriön vakuutusosaston ylijohtaja Outi Antila, Ilmarisen eläkevakuutusjohtaja Sini Kivihuhta, Kevan varatoimitusjohtaja Tapani Hellstén ja Valtion eläkerahaston toimitusjohtaja Timo Löyttyniemi.

Varatoimitusjohtaja Tapani Hellstén kuitenkin ilmoitti vetävänsä hakemuksensa pois vain hetkeä ennen kuin Kevan hallitus ilmoitti päätöksestään.

– Harkitsin asiaa pitkään ja päädyin tällaiseen ratkaisuun. Olen erittäin motivoitunut jatkamaan nykyisissä tehtävissä, joissa olen ollut vain runsaan vuoden. Tulen jatkossa antamaan oman ammattitaitoni ja kokemukseni yhteisen Kevan eteen. Haluan olla tukemassa Kevan yhtenäisyyttä, Hellstén kertoo lausunnossa.

Kaikkiaan hakijoita pestiin oli yli 50. Edelliset toimitusjohtajat ovat joutuneet lähtemään negatiivisen julkisuuden takia. Merja Ailus anoi eroa marraskuussa työsuhde-eduistaan nousseen keskustelun vuoksi, kun taas hänen edeltäjänsä Markku Kauppinen erosi vaalirahakohun saattelemana.

Rädyn mukaan tulevan toimitusjohtajan palkasta ja muista eduista ei ole vielä päätetty, mutta niistä on käyty epävirallisia keskusteluja.

– Palkkataso ei edellisen toimitusjohtajan (Ailuksen) palkasta ainakaan nouse vaan ehkä pikemminkin laskee. Etuuksien osalta noudatamme kohtuullisuutta, asuntoetua esimerkiksi ei toimitusjohtajalla jatkossa ole, Räty sanoo.

Männistön valinnassa painoi Kevan hallituksen mukaan julkisen sektorin tuntemus, hyvä suhdeverkosto ja vahva johtamiskokemus.