Rundgren haluaa hallitukselta vauhtia Soklin kaivosrataan

Kansanedustaja Simo Rundgren (kesk.) haluaa vauhtia Savukosken Soklin kaivoshankkeeseen. Hän haluaa hallituksen tekevän myönteiset päätökset kaivoksen vaatimista liikenneinvestoinneista.

Simo Rundgren

Rundgren on jättänyt kirjallisen kysymyksen koskien Soklin kaivoshankkeen toteutumista.

– Hankkeen toteutumisen kannalta on olennaisen tärkeää, että kaivosalueelle rakennetaan rautatie ja Martti-Tulppio maantie. Kumpikin hanke on kustannuksiltaan niin merkittäviä, että niiden toteutumisessa on valtion rooli keskeinen. Minun käsitykseni on, että ellei liikenneratkaisuista päästä nopealla aikataululla sopimukseen yhtiön ja maan hallituksen kanssa, saattaa koko Sokli-hanke siirtyä jälleen kerran kaukaiseen tulevaisuuteen, Rundgren sanoo.

Kolarilainen kansanedustaja muistuttaa, että Suomi tarvitsee uusia investointeja, mahdollisuuksia yrityksille ja työntekijöille töitä.

- Sokli on yksi tällainen mahdollisuus, jossa toteuttava yhtiö tuo maakuntaan ja Suomeen työtä ja toimeentuloa. Hallituksen on syytä tarttua tähän tilaisuuteen ja tehdä myönteiset päätökset logistiikka-investointien osalta, Rundgren vaatii.