1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kesätyöagentti etsii kesätöitä rovaniemeläisnuorille

Kesätyöagentti auttaa rovaniemeläisnuoria löytämään kesätöitä. Tavoitteena on löytää kesätöitä vähintään 60:lle Rovaniemen kaupungin kesätyösetelin saaneelle 16-17 -vuotiaalle nuorelle. Kesätyöagentti kiertää toukokuun ajan paikallisia yrityksiä jotka voisivat tarjota nuorille töitä kesällä.

Roi kesätyö Sami Hyötylä ja Viivi Kuorikoski Kuva: Marjukka Talvitie / Yle

Rovaniemen Kehitys Oy:n koordinoima ja yhteistyökumppaneiden rahoittama ”Kesätyötä nuorille 2014” on ainutlaatuinen projekti, jonka tavoitteena on työllistää ainakin 60 rovaniemeläistä nuorta.

Rovaniemen kaupungin kesätyösetelin saaneita nuoria on vielä sankoin joukoin ilman työpaikkaa. Nuorten avuksi onkin nyt palkattu kesätyöagentti, joka kiertää paikallisia yrityksiä koko toukokuun ajan.

- Yritysten on helppo kantaa tätä kautta yhteiskuntavastuutaan. Olemme suunnitelleet työtehtävät valmiiksi sekä rekrytoimme kesätyösetelinuoret. Toki pyrimme ottamaan huomioon myös yhteistyökumppaneiden toiveet mahdollisista työtehtävistä, kertoo hyvään vauhtiin päässyt kesätyöagentti Markus Pellikka.

Kesätyötä nuorille 2014 -projekti on yhteistyökumppaneiden rahoittama hanke. Projektin ovat mahdollistaneet Accountor, Santa Claus Holiday Village, SantaPark, Napapiirin Residuum, Seniortek, SantaSport, Lapin Kansa, Uusi Rovaniemi ja Rovaniemen Energia Oy.

- Osana yhtiömme satavuotisjuhlavuotta olemme halunneet olla entistä vahvemmin tukemassa hyviä asioi-ta, joita asiakaskunnassamme on meneillään. Tämä kesätyöprojekti on sopusoinnussa arvojemme kanssa, joihin kuuluu erityisesti lasten ja nuorten tukeminen, sanoo Rovaniemen Energia Oy:n toimitusjohtaja Markus Tykkyläinen.

Tarjolla ainakin kunnostus- ja siivoustyötä

Parhaillaan kesätyöagentti etsii lisää yhteistyökumppaneita, jotka haluavat kantaa kortensa kekoon ja osallistua nuorten työllistämiseen, mutta eivät ehkä itse pysty tarjoamaan nuorille sopivia työtehtäviä. Osallistuminen on helppoa ja maksaa yhteistyökumppanille vain omarahoitusosuuden, joka on 200 €/ työllistetty nuori.

Tempaus on jatkoa Rovaniemen Kehityksen ja BRP Finland Oy:n viimekesäiselle projektille, jossa 15 nuorta palkattiin kunnostamaan lähialueen kelkkareitistöä. Tänä vuonna 16-17-vuotiaat nuoret pääsevät kunnostamaan ja siivoamaan kaikille yhteisiä ulkoilu- ja liikunta-alueita kuten Ounasvaaraa ja Napapiiriä sekä seudun kelkka- ja ulkoilureitistöjä. Lisäksi nuoret voivat osallistua yhteistyökumppaneiden osoittamien kohteiden siivoamiseen sekä pienimuotoiseen kunnostamiseen. Nuoret työllistyvät kahdeksi viikoksi kesäkuun aikana.

Kesätyöseteli on Rovaniemen kaupungin myöntämä tuki yritykselle, joka palkkaa nuoren kesätyöntekijän. Setelin arvo on 300 € ja kesätyö tulee suorittaa ajalla 2.5-30.9.2014. Työn tulee kestää vähintään 10 päivää ja työajan on oltava vähintään 6 tuntia/päivä.

Rekrytointi on jo käynnissä ja kesätöistä kiinnostuneet kesätyösetelinuoret voivat ottaa yhteyttä markus.pellikka@rovaniemi.fi (siirryt toiseen palveluun)  tai puhelimitse arkisin klo 12-18, numeroon 0503731834.

Lisätietoja:www.rovaniemenkehitys.fi/kesatyo (siirryt toiseen palveluun)