ViU uudella innolla naisten superpesikseen

Viinijärven Urheilijat lähtee naisten superpesiskauteen uuden pelinjohtajan ja kolmen uuden pelaajan voimin. Seura juhlii 100-vuotista taivaltaan ja joukkue tavoittelee pääsyä runkosarjassa neljän joukkoon.

urheilu
Viinijärven pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki Pallokentällä
Esa Pietarinen / Yle

Viime kaudella flopannut ja sarjapaikastaan karsimaan joutunut Viinijärven Urheilijat on esittänyt talvikaudella pirteitä otteita.

Uuden pelinjohtajan, Antti Yli-Saunamäen johdolla ViU nappasi maaliskuussa Raumalla hallissa SM-pronssia. ViUn edelliset mitalit ovat hallihopea v.-97 ja pronssi kesältä -96. Myös joukkueen harjoituspelit ovat sujuneet lupaavasti, joten odotukset kesästä ovat korkealla.

– Olemme asettaneet tiettyjä tavoitteitä harjoituskaudelle ja menneet porras portaalta eteenpäin. Täytyy sanoa, että joukkue on mennyt huimia askeleita eteenpäin talven aikana. Ollaan löydetty tietynlainen itseluottamus pelaamiseen ja tekemiseen, kertoo pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki

– Harjoituspeleistä olemme voittaneet kymmenestä seitsämän. Pelit ovat kertoneet, mitkä nämä tämän joukkueen vahvuudet on. Oma pelaaminen täytyy perustaa ulkopeliin, annetaan mahdollisimman vähän juoksuja niin se helpottaa myös sisäpelaamista.

Roolit ja pelipaikat

Roolit ja pelipaikat joukkueessa alkavat olla selvät ja kahteen kärkeen riittää jalkoja.

– Jantusen Nooralla ja Määtän Lauralla on iso rooli kentälle menossa. Myyryläisen Johanna on esittänyt hienoja otteita kakkoskärjessä.

Vaihtajatilanne on myös hyvä, Määtän Lauran lisäksi siinä on Eeva Mäki-Maukola yhtenä päävaihtajista. Sitten tuleekin Pietilän Inka hoitamaan takatilannetta tai vaihtamaan kakkostilannetta, valaisee Yli-Saunamäki joukkueen peluutusta.

– Kakkoskärjellekin löytyy useita vaihtajia, siellä on Pohjolan Laura, Parviaisen Eeva tai Härkösen Niina.

Kotiutusvoimaa saatiin joukkueeseen Vihdin Pallosta, kun Saara Suomalainen liittyi ViUn riveihin.

Kotiutuosasto meillä on kunnossa

Antti Yli-Saunamäki

– Saara on mielestäni ollut yksi superin aliarvostetuimmista pelaajista. Saara on erittäin kovalyöntinen ja pystyy joukkuetta kuin joukkuetta vastaan lyömään juoksuja ja ratkomaan pelejä. Hän saa hyvää tulitukea Henna Hakuliselta ja Emmi Satokankaalta. Kotiutusosasto meillä on kunnossa.

Tavoite kotietu

Viinijärven joukkue on asettanut tavoitteeksi runkosarjassa kotiedun, eli sijoittumisen neljän joukkoon.

– Siitä sitten lähdetään mitalia katselemaan, päättää Antti Yli-Saunamäki.

ViU aloittaa sarjakautensa vierasottelulla Lappeenrantaa vastaan keskiviikkona 14.5. Ensimmäinen kotiottelu on sunnuntaina 18.5 klo 17 Jyväskylää vastaan.