Leukemiaa vastaan kamppaillut pikkupoika haastoi jalkapallojoukkueen – sai vastauksen lisäksi palkinnon

Pietarsaarelainen Todde Friberg pelasi vuonna 2010 FF Jaron junioreissa, kun hän sai diagnoosin leukemiasta. Kovan kamppailun, lukuisten hoitojen ja kantasolusiirron jälkeen hän pystyy elämään nyt normaalia arkea. Sitkeä poika päätti haastaa kokonaisen jalkapallojoukkueen auttamaan kohtalotovereitaan. Joukkue päätti puolestaan palkita pojan.

Kotimaa
Kuvassa pietarsaarelainen Todde Friberg.
Nina Brännkärr-Friberg

– Muistan, kun pääsin ensimmäisen kerran sairauden jälkeen Jaron otteluun isoisäni kanssa. Se on hieno muisto, koska se oli ensimmäisiä kertoja, kun pystyin jälleen menemään ulos ison ihmismassan keskelle, 9-vuotias Todde kertoo.

Suomen kantasolurekisterissä on tällä hetkellä noin 20 000 jäsentä. Todde toivoo, että määrä kasvaisi, minkä vuoksi hän haastoi Jaron pelaajat rekisteröitymään jäseniksi. Joukkue ja organisaatio ottivat haasteen vastaan ja heittivät sen samalla eteenpäin kannattajilleen, yhteistyökumppaneilleen ja muille Veikkausliigan joukkueille.

Muistan, kun pääsin ensimmäisen kerran sairauden jälkeen Jaron otteluun isoisäni kanssa.

Todde Friberg, Pietarsaari

Jaro on päättänyt palkita Todden RESPECT-palkinnolla. Palkinto luovutettiin hänelle torstaina Jaron ja VPS:n välisessä ottelussa.

Jokaisella Veikkausliigan joukkueella on oma RESPECT-ottelu, jonka yhteydessä joukkueen valitsemalle henkilölle annetaan tunnustus. Palkittu saa Veikkausliigalta 500 euroa, jotka palkittu voi lahjoittaa valitsemalleen hyväntekeväisyyskohteelle.

Todde Friberg lahjoittaa summan Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen alaisuudessa toimivalle Eppulit-kerholle, joka tarjoaa tukea ja toimintaa syöpälasten perheille. Eppulit toimii Vaasan sekä Etelä- ja Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien alueella.

Veikkausliiga haluaa muistuttaa RESPECT-teemalla toisten kunnioittamisesta ja suvaitsevaisuudesta.