Nettikirjoitukset Lieksan maahanmuutosta voivat poikia uusia rikossyytteitä

Lieksan suuri maahanmuuttajien määrä on näyttäytynyt poliisille muun muassa rasistisina rikoksina. Tällä hetkellä tutkinnan alla on nettikirjoituksia, jotka saattavat olla kunniaa loukkaavia. Nettikirjoitukset saattavat poikia uusia rikossyytteitä lähi aikoina.

Lieksa

Lieksan kaupungin suuri maahanmuuttajien määrä näkyy myös poliisien lisätyönä. Lieksalaisten ja maahanmuuttajien yhteentörmäyksiltä ei ole vältytty.

– Meillä on näyttäytynyt ulkomaalaisten tulo rasistisina rikoksinakin viime vuosina, rikoskomisario Antti Arponen toteaa.

Arponen kertoo, että viime aikoina poliisia ovat työllistäneet mahdolliset kunniaa loukkaavat kirjoitukset netissä. Muutamia tapauksia on edelleen tutkittavana.

Lieksasta kerrotaan, että maahanmuuttoasioiden noustessa pintalle, maahanmuuttajien omaisuutta rikotaan.

– Alkuvuodesta oli rypäs. Maahanmuuttajien autoja rikottiin useampia kappaleita.

Poliisi kumoaa huhut

Lieksassa liikkuu sitkeä huhu liikenneonnettomuudesta, jonka poliisi olisi jättänyt selvittämättä. Onnettomuudessa oli osallisena maahanmuuttaja.

Meillä on näyttäytynyt ulkomaalaisten tulo rasistisina rikoksinakin viime vuosina.

Antti Arponen

– Näin ei ole. Netissä vilahtelee kaikenlaisia väitteitä, jotka eivät pidä paikkaansa. Tämänkin onnettomuuden poliisi tutki ja saattoi syytteelle harkittavaksi. Se on jo saanut käräjäoikeuden päätöksen, Arponen kumoaa väitteen.

Maahanmuuttokeskustelu käy Lieksassa jälleen kuumana. Kaupungin sosiaalijohtaja on kertonut suomalaisten vihapuheesta, joka kohdistuu häneen. Poliisi valmistautuu kesään odottavalla mielellä.

– Nettikeskustelu tällä hetkellä on aika villiä ja vapaata. Siellä on väitteitä sellaisista asioista, mitä ei ole tapahtunut. Tuntuu, että siellä välillä joku lietsoo ihan tarkoituksella tätä keskustelua. Tällä hetkellä meille ei ole rasistisia rikoksia kovin paljon. Voisi ennakoida, että joku voi syyllistyä näiden kirjoitusten pohjalta johonkin.