1. yle.fi
  2. Uutiset

Uuden ajan hybridibussi edistyy

Uuden sukupolven hybridibussi rakentuu Lappeenrannassa hyvässä yhteistyössä. Liikkeelle autolla päästään kesälomien jälkeen.

Hybridilinja-auto
Turku markkinoi näyttävästi hybridibussejaan.
Turku markkinoi näyttävästi hybridibussejaan.YLE / Joona Haarala

Lappeenrannassa kehitteillä oleva uuden ajan hybridibussi saadaan kasattua ennen kesää. Bussin vaatimat komponentit ovat valmiina ja niitä testataan parhaillaan laboratorio-olosuhteissa. Osat asennetaan bussin runkoon ennen kesälomia. Testiajot ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston tekemät tutkimukset tehdään kesälomien jälkeen elokuussa.

Lappeenrannan teknillisen yliopiston, Saimaan ammattikorkeakoulun ja Saimaan ammattiopisto Sampon yhteistyönä valmistettava hybridibussi otetaan käyttöön kaupungin julkiseen liikenteeseen mahdollisesti jo tämän vuoden aikana, mikäli kaikki turvallisuusseikat saadaan ratkaistuksi. Auto on kuitenkin tarkoitus tuoda julkiseen liikenteeseen. Tätä ennen autoa on testattava ja varmistettava sen turvallisuus matkustajien kannalta.

Lappeenrannan julkisen liikenteen kilpailutuksen voittaneelta Autolinjat Oy:ltä edellytetään, että oppilaitosten yhteisenä kehitystyönä valmistuva hybridibussi otetaan käyttöön kaupunkiliikenteessä. Autolinjat on antanut käyttöön bussin rungon ja ollut osaltaan mukana kehitystyössä.

Lue seuraavaksi