Nuorten kaupunkikokouksen määrärahat skeittiparkille

Martinniemen skeittiparkin rakentamisesta päättäminen nosti ilmoille riemukkaat aplodit Oulun kaupungin lasten ja nuorten kaupunkikokouksessa. Aiempien päätösten toteuttaminen on kuitekin ontunut.

ilmiöt
Lasten ja nuorten kokous; Oulu
Yle / Taneli Kärki

Lasten ja nuorten kaupunkikokouksen jakamaa 5000 euron määrärahaa tavoitteli ehdotuksineen neljätoista eri ryhmää eri puolilta kaupunkia. Äänestyksen päätteeksi määrärahan saajaksi valittiin HaVa, eli Haukiputaan vaikuttajaryhmä, jonka ehdotuksena oli käyttää rahat Martinniemeen suunnitellun skeittiparkin rakentamiseen.

Haukiputaan Vaikuttajaryhmän edustajat ottivat äänestystuloksen vastaan onnellisissa tunnelmissa.

- Tuntuu aivan mahtavalta! Hyvä työ on mennyt hyviin käsiin, toteaa Peppi-Ilona Tervakangas.

Toivottavasti saadaan nopeasti tämä projekti käyntiin ja määrärahat käytettäviksi.

Oula Inkeröinen

Haukiputaalle on kaavailtu skeittiparkkia jo aiemmin, mutta konkreettiset rakennustyöt ovat jääneet toistaiseksi aloittamatta.

- Tarvittava juttu tuo on ollut jo pidemmän aikaa. Hyvä, että se tulee Martinniemeen, koska siellä on tosi paljon lapsia, jotka tarvitsevat tällaisen alueen, Juho-Kalle Kuokkanen analysoi.

- Toivottavasti saadaan nopeasti tämä projekti käyntiin ja määrärahat käytettäviksi, Oula Inkeröinen komppaa.

Kokous kuudetta kertaa

Osallisuusvalmentaja Mika Nieminen on ollut mukana lasten ja nuorten kaupunkikokouksissa niiden koko historian ajan. Kuudetta kertaa järjestettävän tapahtuman tarkoituksen tiivistäminen on konkarille helppoa.

Meille on kerrottu, että näitä asioita tullaan käsittelemään, mutta lapsille ja nuorille ei ole koskaan tullut tietoa, mitä ehdotuksille on tapahtunut.

Mika Nieminen

- Päätetään asioista, jotka ovat lasten ja nuorten mielten päällä. Asioista, joihin he haluaisivat vaikuttaa.

Positiivisesta hengestä ja hyvästä tunnelmasta huolimatta aikaisempien vuosien voittajaehdotusten toteutumisissa on jäänyt parannettavaa.

- Prosessi ei ole oikein toiminut meidän toivomallamme tavalla. Meille on kerrottu, että näitä asioita tullaan käsittelemään, mutta lapsille ja nuorille ei ole koskaan tullut tietoa, mitä ehdotuksille on tapahtunut, Nieminen toteaa.

Käytäntöä on tänä vuonna muutettu niin, että määrärahan saajan lisäksi myös valittuja lausuntoehdotuksia voidaan seurata paremmin. Kokouksessa valituista kolmesta ehdotuksesta on tarkoitus järjestää kuulemistilaisuus päättäjien ja virkamiesten kanssa.

- Siellä mietitään päättäjien ja nuorten välillä, että miten näitä asioita voidaan viedä eteenpäin. Tällaisella osallisuustoiminnalla pyritään jakamaan eettistä vastuuta myös aikuisille.

Taneli Kärki / Yle Oulu