Urpilainen iloisena telakkauutisesta: Onnekas sattuma

Valtiovarainministeri Urpilainen ja työministeri Ihalainen iloitsivat telakkauutisesta SDP:n puoluekokouksessa Seinäjoella.

SDP:n puoluekokous
Jutta Urpilainen
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jutta Urpilainen oli silminnähden tyytyväinen torstaisesta telakkauutisesta ja sen osumisesta juuri SDP:n puoluekokouksen aikaan. Tänään kerrottiin, että Suomen valtio ja saksalainen risteilyalustelakka harkitsevat vakavasti STX Finlandin Turun toimintojen ostoa sen korealaisomistajalta.

- Nyt ollaan hyvässä vauhdissa. Ja myöskin se pitkäjänteinen työ, jota hallitus on tehnyt kestävän ja laillisen ratkaisun löytämiseksi, toivottavasti tuottaa tulosta, hän sanoi.

Urpilaisen mukaan uutisen ajoittuminen juuri puoluekokouksen aikaan ja puheenjohtajavaalin alle oli "onnekas sattuma". Hän kiisti vaikuttaneensa asiaan.

- Sentään niin hyvät suhteet Saksaan minullakaan ei ole, että pystyisin yksityiseen teolliseen yritykseen vaikuttamaan, että he ajoittaisivat uutisen tähän päivään, hän nauroi.

Samaa vakuutti työministeri Lauri Ihalainen. Hän huomautti, että asiaa on valmisteltu hallituksessa jo syksystä lähtien.