Meyer Werft: Neuvottelut vielä hyvin aikaisessa vaiheessa

Saksalainen telakkayhtiö aikoo vielä tutustua huolella Turun telakan taloudelliseen tilanteeseen ja kuntoon. Mistään ei yhtiön mukaan ole vielä päätetty neuvotteluissa.

Kotimaa
Telakka Turussa.
STX:n Turun telakkalla oli helmikuussa varusteluvaiheessa Mein Schiff 3. alus.Roni Lehti / Lehtikuva

Saksalaisen telakkayhtiö Meyer Werftin tiedotuspäällikkö Peter Hackmann kehottaa suomalaisia malttiin Turun telakkatoiminnan mahdollisen kaupan suhteen. Hackmannin mukaan mistään ei ole vielä päätetty.

– Eurooppalainen yhteistyö on hyvinkin mahdollista, mutta neuvottelut ovat vielä hyvin aikaisessa vaiheessa. Ei ole vielä lainkaan selvillä, mikä neuvottelujen tulos on, Hackmann kertoo Yle Uutisille.

Tiedotuspäällikön mukaan saksalaiset aikovat tutustua huolella Turun telakkatoiminnan tilaan ennen mitään päätöksiä.

– Tilanne on se, että aiomme rauhassa perehtyä ajan kanssa siihen, missä tilassa STX Finland ja erityisesti Turun telakka ovat.

Turun tietotaito tunnetaan

Telakan mahdolliseen myyntihintaan yhtiö ei vielä ota julkista kantaa.

– On aivan liian aikaista puhua summista, kaikki on vasta spekulaation tasolla, Hackmann sanoo.

Turun telakassa saksalaisyhtiötä kiinnostaa laivanrakentamisen osaaminen. Hackmannin mukaan Turusta löytyvä laivanrakentamisen tietotaito tunnetaan alalla hyvin. Tiedotuspäällikkö toppuuttelee kuitenkin, ettei asiasta kannata innostua liikaa.

– Suomalaiset varmasti suhtautuvat asiaan myönteisesti, emmekä mekään halua antaa kielteistä kuvaa. Tässä vaiheessa ei kuitenkaan ole järkevää suhtautua asiaan siten, että se olisi sovittu. Asiaa tutkitaan, ja siinä on vielä monia epäselviä seikkoja.