Puoluekokousedustaja Arto Seppälä: "Puheenjohtajakilpa repii SDP:tä kahtia"

Mikkeliläisen puoluekokousedustajan Arto Seppälän mukaan osa jäsenistä jättää SDP:n, jos Jutta Urpilainen häviää puheenjohtajakilvan Antti Rinnettä vastaan.

Kotimaa
Töiden keskeyttäminen yllätti Mikkelin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Arto Seppälän.YLE / Sari Parkkinen

SDP:n tiukka puheenjohtajavaali voi repiä puolueen kahtia, epäilee mikkeliläinen kunnallispolitiiko ja entinen kansanedustaja Arto Seppälä.

- Tiedossa on, että jos Jutta häviää, niin sieltä on lähdössä väkeä liikkeelle. Totta kai täytyy tehdä töitä kaikkien, että näin ei tapahtuisi, mutta ilmoituksia on jo tullut, että kyllä lähtee väkeä, Seppälä sanoo.

Seppälä ei kerro tarkemmin, ketkä puolueen olisivat jättämässä. Ainoastaan sen, että joukkoon kuuluu niin naisia kuin miehiä.

Puheenjohtajaehdokas Antti Rinteen tukijoukkoihin kuuluva puoluekokousedustaja Markku Nousiainen Savonlinnasta kertoo, että Urpilaisen valitseminen toiselle kaudelle ei aiheuttaisi vastaavaa katoa Rinteen kannattajissa.

- Antin tukijoukot ja kannattajat ovat ilmoittaneet, että ovat yksimielisesti Jutan takanakin, jos Jutta valitaan puheenjohtajaksi.

Seppälä arvioi, että noin 70 puoluekokousedustajaa tekee päätöksensä tänä aamuna kuultavien puheiden perusteella. Äänestyksen tulos on selvillä kello 12 mennessä.