Rukasta vuoden hiihtokeskus

Vuoden 2014 hiihtokeskukseksi on valittu on Ruka. Vuoden lähikeskukseksi valittiin Jyväskylän Laajis ja vuoden hiihtokouluksi Kauniaisissa toimiva Granin hiihtokoulu. Hiihtokauden päätteeksi Matkailunedistämiskeskuksen johtama valintaraati palkitsi vuoden huiput Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen kevätkokouksessa Kolilla.

Kotimaa
Rukatunturi Kuusamossa
Rukatunturi Kuusamossa.Sauli Antikainen / Yle

Lappilaiset hiihtokeskukset eivät pärjänneet tämän vuotisessa valinnassa.Viimeksi lappilainen hiihtokeskus on valittu vuoden hiihtokeskukseksi vuonna 2011. Silloin vuoden hiihtokeskus oli Pelkosenniemen Pyhätunturi. Vuonna 2009 vuoden hiihtokeskus oli Salla.

Valintaraadin mukaan Ruka on pitkäjänteisesti rakentanut täyden hiihtokeskuskokonaisuuden ja tarjoaa laadukkaita talvielämyksiä niin rinteissä kuin ympäröivässä luonnossa. Palveluissa on mietitty kävijöitä laajasti – jokainen voi löytää mieleistään tekemistä talviaktiviteettien joukosta. Perinteikkään keskuksen toiminnassa näkyvät kokemuksen tuomat varmuus, vaivattomuus ja ilo, jotka kävijät hyvin tuntevat. Ruka osaa hyödyntää myös uusien teknologioiden tarjoamat mahdollisuudet markkinoinnissaan.

- Tämä vuosittain järjestettävä kilpailu on merkittävä koko toimialalle. Palkinnon saaneet saavat ansaitsemansa tunnustuksen tekemästään arvokkaasta työstä, ja kaikki motivoituvat kehittämään toimintaansa jatkuvasti ja pitkäjänteisesti. Voittajat valikoituivat hyvin tasaväkisestä joukosta, ja yhä useammat Suomen hiihtokeskuksista ovat jo kansainvälisestikin huipputasoa, sanoo Matkailun Edistämiskeskuksen ylijohtaja Jaakko Lehtonen, joka toimi valintaraadin puheenjohtajana.

Valintaraadissa vaikuttivat tänä vuonna puheenjohtaja Jaakko Lehtosen lisäksi Mikael Söderholm Työ- ja Elinkeinoministeriöstä, Antti Hurskainen lumipallo.fi:stä, Mika Anderson Suomen Lumilautaliitto ry:stä, Mikko Mustonen Ski Sport Finland ry:stä, Timo Welsby Suomen Hiihdonopettajat ry:stä sekä Anne Larilahti Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:stä.

Lähteet: Tiedote