Leena Teittinen ratkaisijan roolissa SDP:ssä

Puoluekokouksessa epävarmoja edustajia yhä noin 60.

SDP:n puoluekokous
Leena Teittinen Mikkelistä Jari Korkin haastattelussa.
Leena Teittinen Mikkelistä Jari Korkin haastattelussa.Pirjo Auvinen/Yle

Leena Teittinen, 69, kuuluu niihin noin 60 puoluekokousedustajan joukkoon, jotka ratkaisevat vaalin. Teittisellä on rinnassaan sekä Urpilaisen että Rinteen rintanappi.

– Ratkaisen esittelypuheenvuorojen pohjalta, ja vielä en todellakaan tiedä kumpaa äänestäisin.

Antti Rinteen teittinen tapasi ensi kerran viime viikolla. Jutta Urpilaisen vahvuudet ovat tulleet tutuiksi kuuden puheejohtajavuoden aikana.

- Minulle on tullut kovasti evästyksiä, ja monissa yhteydenotoissa on alleviivattu, että naisten on tuettava ja kannatettava naisia. Se on ihan hyvä näkökulma, mutta ei minusta ainoa asia jota puntaroin.

Teittisen mielestä hallituksen tekemiset ovat koituneet pitkälti Urpilaisen taakaksi, mutta meteli lapsilisistä on saanut moninkertaisen isoäidin mielestä järjesttömät mittasuhteet.

– Tyttäreni laski, että 8 euron leikkaus on samansuuruinen kuin yksi mäkkärikäynti. Eli entäs jos vain pantaisiin potut kiehumaan ja nakit toiseen kattilaan ja se meteli oli siinä.

Teittistä harmittaa, että puheenjohtajaehdokkaita oli vain kaksi.

– Olisi pitänyt olla enemmän, ja jotenkin kevättalvella homma meni jumiin.

– Minusta olisi pitänyt myös olla näiden kahden ehdokkaan kiertue, sillä yksi ainoa tentti Helsingisä tuntuu kyllä liian vähältä.

Päivitetty 11:48

Leena Teittinen kertoo, että päätyi äänestämään Jutta Urpilaista.