Kallio Kukkii –tapahtuma avaa Helsingin festivaalikesän

Juhlavuosia viettävässä tapahtumassa nähdään muun muassa 22–Pistepirkkojen Asko Keräsen kuvataideteoksia ja Helsinginkatua pitkin –dokumenttielokuva.

tapahtumat
Kallio Kukkii, Dallapènpuisto 2011
Kallio Kukkii, Dallapènpuisto 2011 (Kuva: Kalervo Korjus)

Perjantaina Kallio muuttuu festivaalin aikana taidenäyttelyksi, kun liki 40 kalliolaisen liikehuoneiston ikkunoihin ripustetaan erilaista taidetta kaupunginosan taiteilijoiden toimesta.

Tapahtuma sai alkunsa Harjun nuorisotalon ideasta luoda kulttuuritapahtuma Kallioon

Juhani Styrman

Kallio Kukkii -kaupunkifestivaali järjestetään 20. kerran. Kyseessä on Helsingin vanhin yhtämittaisesti järjestetty kaupunkifestivaali. Kaduilla nähdään jopa 150 erilaista tapahtumaa kalliolaisten yritysten, yhdistysten ja yksityisten toimesta.

Tapahtuman tuottajan Juhani Styrmanin mukaan tapahtuma sai alkunsa Kallion kulttuurin edistämiseksi. Kallio Kukkii sai tunnustusta, kun sille myönnettiin Helsingin kulttuuriteko 2013 –palkinto.

– Tapahtuma sai alkunsa Harjun nuorisotalon ideasta luoda kulttuuritapahtuma Kallioon. Aikoinaan alueella oli huono maine ja sitä haluttiin parantaa. Ensimmäinen tapahtuma oli yksipäiväinen ja se järjestettiin Karhupuistossa.

Tänä vuonna ohjelmaa on kymmenen päivän ajan.

Elämyksiä voi hakea esimerkiksi musiikista, teatterista, elokuvista ja luennoista. Monitaidefestivaalin avauspäivänä perjantaina nähdään Claes Olssonin ohjaama tuore dokumenttielokuva Helsinginkatua pitkin. Uutuutena järjestetään Kallio Kukkii Sisäpihat pitkin viikkoa.