1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. teatteritaide

Seela Sellalle juhlanäytelmä

Teatteriohjaaja Kari Paukkunen ja näytelmäkirjailija Leena Tamminen suunnittelevat juhlanäytelmää kahden vuoden päästä 80-vuotta täyttävälle Sella Sellalle. Kolmikon näytelmäsarja on vetänyt salit täyteen monen vuoden ajan.

Kuva: Yle / Päivi Solja

Teatteriohjaaja Kari Paukkusen, näytelmäkirjailija Leena Tammisen ja näyttelijä Seela Sellan yhteistyö jatkuu. Kari Paukkunen kertoo, että suunnitelmissa on juhlanäytelmä, kun Seela Sella täyttää pyöreät vuodet kahden vuoden kuluttua.

– Olemme sopineet jo asian. Aihekin on valmiina, mutta sitä en vielä kerro, sanoo Paukkunen

Tämäkin näytelmä tehtäisiin kiertämään Suomea.

– Hattua täytyy Seelalle nostaa. Hän on ollut koko ikänsä kiertuenäyttelijä muutamia pysähdyksiä lukuunottamatta. Voin sanoa, että Seela todella rakastaa tien päällä olemista.

Parhaillaan kolmikon näytelmä Ottaa sydämestä - Seela Sella kiertää viimeisiä paikkakuntia. Toukokuun näytökset Mikkelissä on loppuumyytyjä. Viimeiset näytökset on heinäkuussa Juvalla. Suomalaista terveydenhuoltojärjestelmää riepottelevassa kabareessa esiintyy Seela Sellan lisäksi Arttu Kapulainen.

Paukkusen, Tammisen ja Sellan yhteistyö on aiemmin poikinut näytelmät Pitkä, musta ja tyylikäs – salaperäinen Seela Sella sekä Seela Sella seisaallaan, jota esitettiin yli 200 kertaa.