1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Euroviisut

Euroviisujen finaalin äänestystulos on arvoitus

Suomi on mukana Euroviisujen finaalissa lauantai-iltana. Softenginen basistin isä Jyrki Keskinen hehkuttaa bändin menestystä jo nyt, mutta muistuttaa, että bändikisoissa on lopulta aina voitto tavoitteena.

Suomen edustaja Softengine harjoittelemassa esitystään Euroviisuja varten. Kuva: Andres Putting / EBU

Seinäjokinen Jyrki Keskinen on yksi Suomen euroviisuedustaja Softenginen kovimmista kannattajista. Softenginen basisti Eero Keskisen isä jännitti Softenginen semifinaalimenestystä torstaina Kööpenhaminassa kisa-areenalla.

– Kappale oli niin monta kertaa harjoituksissa vetäisty, että ei mua jännittänyt. Mutta sitten kyllä rupesi kuumottamaan, kun tuloksia alettiin luetella, Jyrki Keskinen kuvailee tunnelmiaan.

Enkä tällä äänellä pärjää kymmenelle tuhannelle katsojalle.

Jyrki Keskinen

Se, että Suomen finaalipaikka julistettiin vasta kymmenestä jatkoon päässeestä toiseksi viimeisenä, kasvatti jännitystä.

– Olin ihan varma, että ei mennä läpi. Mielestäni huonoimmat biisit pääsivät läpi, ja ajattelin, ettei tässä ole musiikilla mitään tekemistä, kun kovimmat aplodit saanut Itävaltakaan ei vielä ollut mennyt läpi, Keskinen toteaa.

– Kun tieto tuli, niin siinä sitten hulluna huudettiin. Yritin huutaa katsomosta jotain pojille, mutta samaan aikaan tuli tieto Itävällan finaalipaikasta, enkä tällä äänellä pärjää kymmenelle tuhannelle katsojalle, Jyrki Keskinen nauraa.

Jännittävä vuorokausi ennen finaalia

Aina, kun on numerolappu rinnassa, pitää jotain yrittää.

Jyrki Keskinen

Jyrki Keskinen aikoo seurata lauantai-illan finaalin Kööpenhaminassa torille pystytetyltä suurelta screeniltä. Hänen mukaansa Softenginen menestys on tähän asti ollut   "kaikki voittoa". Finaalipaikan saavuttamisen jälkeen tavoitellaan kuitenkin "koko pottia".

– Aina, kun on numerolappu rinnassa, pitää jotain yrittää. Eikö bändikisoissa yleensä ole se voitto tavoitteena, Jyrki Keskinen sanoo.

– Lauantain finaalissa on mukana maita myös ensimmäisestä semifinaalista. Mukana on silloin myös sellaisia, jotka eivät päässeet nyt äänestämään Softengineä, Keskinen pohtii finaalin äänestyskäyttäytymistä.

Isä-Keskinen on seinäjokisten menestykseen joka tapauksessa tyytyväinen jo nyt.

– Bändillä on keikkoja ja pojilla hyvä kesätyöpaikka. Jos tulee pisteitä, sekin on jo voitto. Ei ole enää mitään menetettävää, vaan kaikki on kotiinpäin.