1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Berlusconi aloitti yhdyskuntapalvelun dementiakodissa

Valtansa menettänyt entinen pääministeri sanoo perehtyneensä huolella dementiapotilaiden hoitoon. Berlusconin tehtäviin kuuluu mm. auttaa potilaiden ruokailussa.

Silvio Berlusconi nousee autosta.
Siniseen pikkutakkiin pukeutunut Berlusconi saapui paikalle poliisin vartioimana.

Italian entinen pääministeri Silvio Berlusconi on aloittanut oikeuden hänelle määräämän yhdyskuntapalvelun. Rikoksesta tuomittu valtiomies saapui aamulla Milanon lähellä sijaitsevaan dementiapotilaiden hoitokotiin.

Siniseen pikkutakkiin pukeutunut 77-vuotias Berlusconi tuli paikalle poliisin vartioimana. Häntä vastassa oli mielenosoittajia. Ammattiliittoon kuuluva, pellehattuun sonnustautunut mielenosoittaja vaati, että Berlusconi olisi pitänyt viedä Milanon San Vittoren vankilaan. Mielenosoituksen kohde ei sanonut mitään.

Veropetoksesta saamansa tuomion mukaan Berlusconin on tehtävä Sacra Familian hoitokodissa palkatonta työtä vähintään neljä tuntia viikossa kymmenen kuukauden ajan. Hoitokodin johto on sanonut, että häntä kohdellaan kuin ketä tahansa taloon tulevaa vapaaehtoistyöntekijää. Hänet opastetaan vaiheittain talon tavoille ja samalla talon asukkaat voivat tottua häneen.

Berlusconin tehtäviin kuuluu mm. avustaa potilaiden ruokailussa.

Hoitokodin johtajat sanovat seuraavansa mielenkiinnolla, tunnistavatko muistisairaudesta kärsivät asukkaat entisen huippupoliitikon.

Berlusconi on itse kertonut paneutuneensa tehtäväänsä huolella. Hän sanoo opiskelleensa dementiapotilaiden hoitoa ja arvelee työskentelevänsä hoitokodissa vielä pitempään kuin oikeus oli määrännyt. Hän vihjailee valmistelleensa "ison yllätyksen" palvelukseensa liittyen.

Oikeus poisti Berlusconilta oikeuden asettua ehdolle vaaleihin. Silti hän on käynyt vaalikampanjaa ikään kuin hän olisi ehdolla europarlamenttiin. Oikeus on myös takavarikoinut Berlusconin ulkomaanpassin ja määrännyt hänet kotiarestiin yöaikaan.

Häntä vastaan nostetut syytteet vallan väärinkäytöstä ja seksin ostamisesta alaikäiseltä ovat edelleen vireillä.