1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Euroviisut

Seinäjoen lukion tervehdys Softenginelle pysyi yllätyksenä

Eurovision laulukilpailun semifinaalin televisiolähetyksessä nähtiin tulosten odottelun aikana Seinäjoen lukion tervehdyn Softengine-yhtyeelle, jonka jäseniä opiskelee koulussa. Tanskalaiset viisulähetyksen tuottajat pyysivät tervehdystä koululta, jonka onnistui pitää koko asia salassa bändiltä.

Kuva: EBU/ DR

Eurovision laulukilpailun torstaisen semifinaalin televisiolähetyksessä nähtiin kesken tulosten odottelun yllätys Suomen viisuedustaja Softenginelle. 

Osa Softenginen jäsenistä opiskelee Seinäjoen lukiossa, joka oli tehnyt yhtyeelle videotervehdyksen. Tervehdys näytettiin semifinaalin tuloksia odotellessa.

– Idea tähän tuli Tanskan euroviisutuottajilta, jotka miettivät lähetyksen toteutusta. Me lähdimme, tottakai, mukaan, sillä haluamme tukea poikia kaikessa, kertoo Seinäjoen lukion vararehtori Teijo Päkkilä.

Vararehtori Teijo Päkkilä jännittää Softenginen puolesta Kuva: Tiia Koivuaho / YLE

– Meille tuli sekunnin- ja sanatarkka käsikirjoitus, ja näimme, mitä juontaja sanoo ennen tervehdystämme. Sitten Tanskan Yleisradio DR lähetti meille kuvaajat ja äänittäjät, jotka tulivat, kun Softengine oli lähtenyt Tanskaan. Asia pidettiin aivan salassa ja oppilaillekin vain kuulutettiin, että nyt kaikki pihalle, Teijo Päkkilä kertoo tervehdyksen kuvausprosessista.

Tervehdys onnistuttiin pitämään salassa Softenginelta loppuun asti.

– Oli se yllätys pojille. Näkihän sen heidän ilmeistään, Päkkilä riemuitsee.

Vararehtori kertoo saaneensa yöllä yhtyeeltä vielä kiitosviestin.

– Alarinnan Tuomolta tuli vielä yöllä viesti, missä hän kiitteli klipistä ja halusi kiittää kaikkia kannustuksesta.

Koko koulu jännittää

Seinäjoen lukiolla järjestettiin Euroviisujen semifinaali-iltana viisuvalvojaiset.

– Tunnelma oli katossa ja tuntuu, että se on jatkunut nyt perjantaina. Tämä on meille suuri ja mahtava viikonloppu ja jännitys on äärettömän korkealla, Teijo Päkkilä kertoo.

– Olemme äärettömän ylpeitä, että koulussamme on oppilaita, joilla on erityslahjoja ja jotka saavat niitä toteuttaa. Toivottavasti tämä on asia, jokoa rohkaisee muitakin toteuttamaan lahjojaan, Päkkilä jatkaa.

Teijo Päkkilä muistelee Softenginen esiintyneen ensikertaa pari vuotta sitten koululla "kotiväen illassa".

– He ovat kasvaneet ja saaneet huomattavasti itsevarmuutta, Päkkilä kehaisee.

– Olen positiivisesti yllättynyt, miten he ovat pystyneet ottamaan kaiken julkisuuden vastaan ja pysyneet omina itsenään, Teijo Päkkilä sanoo.

_Juttua muokattu 9.5.2014 klo 15:00: Muutettu Yle Tanskan Yleisradio DR:ksi _