Pohjalaiset pesisjoukkueet valmiina taistoon

Miesten superpesiskausi käynnistyy viikonloppuna. Pohjalaisista joukkueista Vimpelin Veto on jälleen rankattu kärkikahinoihin, mutta samoihin kahinoihin arvioidaan mahdollisuuksia olevan myös muun muuassa Seinäjoen JymyJusseilla.

urheilu
Vimpelin Vedon pelaajat seuraavat, kun Nurmon Jymyn lukkari Jani Viljanen syöttää.
Arja Kangas / YLE

Miesten Superpesis käynnistyy viikonloppuna. Vimpeli ja Koskenkorva pelaavat kauden avausottelunsa lauantaina ja Alajärvi ja Seinäjoki sunnuntaina. Pohjalaisjoukkueista ennakkoon vahvoiksi on pesäpallopiireissä arvioitu viime vuosien kestofinalistia Vimpeliä, mutta myös Seinäjoen JymyJusseja. Koskenkorvan Urheilijoilla arvellaan olevan myös mahdollisuudet pudotuspeleihin.

Virallisesti viime vuoden hopeamitalistin Vimpelin Vedon tavoite on mitali, mutta joukkueen kesken tavoite on vieläkin kunnianhimoisempi.

– Joukkueen kesken tavoite on kirkkaampi eli suomenmestaruus. Mutta onhan pelkkä mitalitavoite Superpesiksessä aina kova, sanoo Vedon pelinjohtaja Jussi Järvinen.

Vimpelin Veto täyttää tänä vuonna 80 vuotta, joten juhlavuonna ei pienempiä tavoitteita kai voi ollakaan. Kauden avaus pelataan Raahessa lauantaina.

JymyJussit haastaa

JymyJussit syntyi pari vuotta sitten, kun Nurmon Jymyn ja Seinäjoen Maila-Jussien superpesisjoukkueet fuusioitiin kokonaan uudeksi seuraksi. Jo silloin tavoitteeksi asetettiin, että kolmessa vuodessa ollaan mukana mestaruustaistoissa.

Viime vuonna JymyJussit ylsi pudotuspeleihin ja tänä vuonna halutaan askel eteenpäin.

– Nyt neljän joukkoon, välieriin on tähtäin. Siellä sitten kaikki on mahdollista ja taistellaan kynsin hampain mitaleista, sanoo JymyJussien pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki.

Joukkue on paremmassa tilanteessa kuin vuotta aiemmin, sillä nyt on pystytty jatkamaan edellisvuoden työtä systemaattisesti. Joukkue on myös vahvistunut muun muassa konkari Mikko Vainionpäällä. JymyJussit avaa kautensa sunnuntaina kotikentällä perinteisellä äitienpäiväottelulla. Vastustaja saapuu Kiteeltä.

Ankkurit uudistui

Alajärven ankkurit on viime vuosina joutunut miesten superissa karsijan paikalle, mutta tälle kaudelle asioita on laitettu uusiin puihin. Seitsemän pelaajaa on kaikkiaan joukkueessa vaihtunut edellisvuodesta.

– Se on tuonut vaihtelua ja uutta intoa myös valmentajalle, myöntää Ankkurien pelinjohtaja Matti Iivarinen.

Iivarinen kertoo, että kauden alkaessa pelipaikat ovat vielä hieman auki ja muotoutuvat alkukauden aikana uomiinsa. Tavoite on asetettu tälläkin joukkueella kahdeksan joukkoon. Kauden avausottelussa on jo kovin mahdollinen vastus, kun vastassa on Sotkamo.

Kossun uusi tuleminen

Joukkue on muuttunut edelliskaudesta myös Koskenkorvalla. Uutta verta on saatu pelaajien lisäksi pelinjohtoon, jossa vastuun on ottanut Tomi Niskanen.

– Joukkue on ollut yhtenäinen alusta lähtien eli syksystä, kun on lähdetty tätä rakentamaan. Porukka on halunnut lähteä juttuun mukaan ja rakentamaan uutta tulemista, luonnehtii Niskanen.

Yksilöiden kehittäminen ja uusien vastuunkantajien löytäminen on asetettu harjoituskauden tavoitteeksi. Kauden käynnistyessä joka pelissä taistellaan voitosta pudotuspelit tähtäimessä.

– Ulkopelissä on paljon vahvuuksia. On myös kovia profiilipelaajia, mutta kesähän näyttää, toteaa Niskanen.

Kossu aloittaa kautensa kotiottelulla lauantaina Jyväskylää vastaan.