1. yle.fi
  2. Uutiset

Sisäministeri: Itä-Ukrainan Mariupolin yhteenotoissa yli 20 kuollutta

Sisäministeri Arsen Avakovin mukaan kuolleista 20 on Venäjä-mielisiä separatisteja ja yksi poliisi. Mariupol on tärkeä satamakaupunki Itä-Ukrainassa.

Ulkomaat
Mariupolin kaupungintalon.
Venäjä-mielinen aktivisti nostamassa "Donetskin kansantasavallan" lippua Mariupolin kaupungintalon edustalla olevaan lipputankoon. Maxim Shipenkov / EPA

Ukrainan sisäministeri kertoo ainakin 21 ihmisen saaneen surmansa itäukrainalaisessa Mariupolin kaupungissa leimahtaneissa tulitaisteluissa perjantaina.

Sisäministeri Arsen Avakov kertoo Facebook-sivullaan, että kuolleista 20 oli Venäjä-mielisiä kapinallisia ja yksi oli poliisi. Avakovin mukaan viisi poliisia on loukkaantunut yhteenotossa. Lisäksi poliisi on ottanut kiinni neljä separatistia.

Donetskin alueen sairaalaviranomaiset kertovat, että kahakassa olisi loukkaantunut ainakin 25 ihmistä.

Uutistoimistojen mukaan Ukrainan hallituksen joukot olivat ottamassa uudelleen haltuunsa Ukrainan sisäministeriön rakennuksessa sijaitsevaa Mariupolin poliisin päämajaa, kun ne joutuivat Venäjä-mielisten separatistien tulituksen kohteeksi. Talossa syttyi myös tulipalo.

Hallituksen joukot vetäytyivät pois Mariupolin keskustasta taistelun jälkeen. Avakovin mukaan osa kapinallisista pakeni paikalta, ja yrittää piiloutua kaupunkiin.

Mariupolissa oleva brittiläisen ITV:n kuvausryhmä kertoo, että kaupungissa on käytetty raskaita aseita ja että mustaa savua nousee palavista autonrenkaista.

Puolen miljoonan asukkaan Mariupol on teollisuus- ja satamakaupunki Mustanmeren rannalla Itä-Ukrainassa.

Lähteet: AFP, AP, Reuters

Lue seuraavaksi