1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Vedonlyöntisivustot eivät usko Suomen viisuvoittoon – Ruotsilla pienin kerroin

Ruotsia pidetään vedonlyöntisivustoilla tämän vuoden Euroviisujen ennakkosuosikkina. Valko-Venäjän viisuvoitto taas toisi vedonlyöjälle suurimmat voitot.

Ruotsin euroviisuedustaja Sanna Nielsen ensimmäisen semifinaalin pukuharjoituksissa maanantaina. Kuva: Bax Lindhardt / AFP

Vedonlyöntisivustojen perusteella huomiset Euroviisut voittaa Ruotsi. Maalle tarjotaan pienintä kerrointa useilla sivustoilla. Suomi keikkuu kerroinlistojen puolessa välissä. Vähiten vedonlyöjät uskovat Valko-Venäjän, Slovenia tai San Marinon voittoon.

Maailman suurin vedonlyöntiyhtiö Ladbrokes on antanut Ruotsin viisuvoitolle kertoimeksi 3,75. Seuraavaksi pienimmät kertoimet ovat Alankomailla, Itävallalla ja Armenialla. Listalla viidentenätoista olevan Suomen kerroin on 51.

Myös Unibet-, Betsafe- ja Nordicbet-sivustoilla uskotaan Ruotsin viisumenestykseen. Koko neljän kärki on itse asiassa identtinen vedonlyöntisivustoilla. Unibetin listalla Suomi on kymmenentenä 40:nen kertoimella, Betsafessa sijalla 18. kertoimella 30 ja Nordicbetissä kolmantenatoista 50:nen kertoimella.

Vedonlyöntisivustojen suurimmat kertoimet ovat Valko-Venäjällä, Slovenialla, San Marinolla ja Montenegrolla. Esimerkiksi Valko-Venäjän voittaessa sitä veikanneet saisivat Betsafesta rahansa takaisin 95-kertaisesti, Nordicbetsista 150-kertaisesti, Ladbrokerista 251-kertaisesti ja Unibetista 325-kertaisesti.