Näin pääministerikandidaatit arvioivat SDP:n Rinnettä

Uudistetussa hallituksessa neuvottelupöytään SDP:n uuden puheenjohtajan Antti Rinteen kanssa astuu joku heistä: sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko, elinkeinoministeri Jan Vapaavuori tai ulkomaankauppa- ja eurooppaministeri Alexander Stubb. Näin he arvioivat Antti Rinnettä.

politiikka
Jan Vapaavuori.
Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori.Jussi Nukari / Lehtikuva

Vapaavuori: Rinne on parkkiintunut neuvottelija

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren (kok.) mukaan SDP:n puheenjohtajavaihdos ei vaikuta hallituksen linjaan.

Vapaavuori uskoo uuden puheenjohtajan Antti Rinteen mieltävän, että hallituspuolueet pelaavat samassa joukkueessa työllisyyden ja kasvun puolesta. Hän ei näe Rinteen esittämiä hallituskritiikkejä ongelmallisina.

– Kun ihmiset käyvät kampanjoita niin sitä käydään välillä vähän reippaammin, mutta tehtävän myötä ymmärretään siihen liittyvä vastuu ja kokonaiskuva, minkä edessä Suomi on, Vapaavuori sanoo.

Hän kuvaa Rinnettä kokeneeksi ja parkkiintuneeksi neuvottelijaksi.

Risikko odottaa Rinteestä hyvää yhteistyökumppania

Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko (kok.) odottaa yhteistyön jatkuvan hyvänä SDP:n uuden puheenjohtajan kanssa.

– Odotan hänestä erittäin hyvää yhteistyökumppania. En tunne häntä henkilökohtaisesti, mutta uskon, että yhteistyö hänenkin kanssaan pelaa hyvin, Risikko sanoo.

Risikko uskoo Rinteen valinnan tuovan jotain uusia tuulia ja toimintatapoja, mutta odottaa suurten linjojen pysyvän ennallaan. Hän ei usko, että hallitusohjelmaa lähdetään avaamaan.

Risikko ei näe yhteyttä SDP:n ja kokoomuksen puheenjohtajakisojen välillä.

Stubb: Hallituksen suuri linja pysyy

Ulkomaankauppa- ja eurooppaministeri Alexander Stubb (kok.) arvioi hallituksen linjan pysyvän SDP:n puheenjohtajavaihdoksesta huolimatta.

– En usko, että hallitusohjelmaa lähdetään avaamaan. Olen puhunut muun muassa Antti Rinteen kanssa ja uskon, että pidämme kiinni kolmesta suuresta linjasta, eli kestävyysvajeen taittamisesta, talouskasvusta ja työllisyydestä, Stubb sanoo.

Stubbin mukaan henkilövaihdos voi tuoda joitain painotuseroja, mutta hän luottaa suurten linjojen pysyvän ennallaan.

– Me olemme kaikki isänmaan asialla, Stubb sanoo.