Äitienpäivälounaat kasvattavat suosiotaan

Yhä useampi suuntaa äitienpäivänä lounaalle tai brunssille. Esimerkiksi Oulussa useat ravintolat tarjoavat äitienpäivälounasta, -brunssia tai -buffettia.

ilmiöt
Turkoosiksi koristeltu kakku, jossa ruusuke päällä.
Yle

Oululaisessa hotelli-ravintola Lasaretissa äitienpäivälounaita on järjestetty jo useampana vuonna. Niiden suosio on kasvanut koko ajan, kertoo hotellinjohtaja Anna Paakkari.

- Tälle äitienpäivälle varauksia on tullut jo enemmän kuin viime vuonna, Paakkari sanoo.

Monessa paikassa kattauksia järjestetäänkin päivän mittaan useampia. Useammassa paikassa mennään kahdella kattauksella, mutta joissakin paikoissa niitä voi olla päivän aikana jopa viisi. Myöhemmät kattaukset ovat selvästi suositumpia.

Äitienpäivälounaat ovat erityisesti vakiokävijöiden suosiossa, mutta uusiakin kävijöitä löytyy. Hinnat pyörivät Oulussa 34 - 40 euron tienoilla.

Isänpäivä ei vielä samanlainen sesonki

Isänpäivä ei ole ravintoloille samanlaista sesonkia.

- Hyvä, jos silloin saadaan kokoon puolet äitienpäivän kävijämääristä, sanoo Paakkari.

- Siinä olisi kehittämisen paikka.

Tarjolla on paljon kevään raaka-aineita, kuten parsaa ja kalaa. Paakkarin mukaan äitienpäivän lounaslistat rakentuvat usein perinteisten aineksien ympärille.

Paakkari uskoo, että äitienpäivälounaiden suosion salaisuus piilee siinä, että valmiiseen pöytään on kaikkien helpompi istuutua. Samalla päivään saadaan enemmän juhlan tuntua.

- Kotona juodaan sitten kakkukahvit, Paakkari kertoo.