Rinteen valinta ei kummastuttanut Keski-Suomessa

Antti Rinteen valinta SDP:n puheenjohtajaksi ei yllättänyt puolueen Keski-Suomen piirissä. Rinne voitti Jutta Urpilaisen puheenjohtavaalissa niukalla äänierolla.

Antti Rinne
Antti Rinne.
Antti Rinne.Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

SDP:n Keski-Suomen piirin puheenjohtaja Rolf Nyholm sanoo, että vaalin tulos on puolueelle rauhoittava. Nyholm toivoo, että puolueen uusi puheenjohtaja ja muut demariministerit näkyisivät Urpilaista enemmän maakunnan turuilla ja toreilla.

- Olen herkällä korvalla koittanut kuunnella Antin puheista, niin enemmän aletaan keskustelemaan myös lähellä kenttää olevien jäsenten kanssa, joka nyt tietysti on puuttunut ehkä Jutan kiireiden takia. Jutta ei ole niin paljon panostanut tähän Suomenmaahan, kun on istunut valtiovarainministerin paikalla ja johtanut puoluetta siinä samalla. Ehkä olisi pikkuisen pitänyt delegoida tänne kentälle päin, kertoo Nyholm.

Nyholmin mukaan kenttää pitää kuunnella, koska puolue on yhtä kuin kenttä.

- Kyllä meidän ministerit minun mielestä saisi enemmän kiertää myös kenttää, siis tarkoitan nyt SDP:n ministereitä. Niin tekevät myös kokoomuksen ministerit ja keskustan ministerit ja muut. Uskon, että kenttää pitää kuunnella, koska puolue on kenttä, luonnehtii Nyholm.