Haglund: Suuret linjanmuutokset eivät palvelisi hallituksen uskottavuutta

Puolustusministeri Carl Haglund (r.) on vakuuttunut siitä, että yhteistyö SDP:n uuden puheenjohtajan Antti Rinteen kanssa tulee toimimaan. Haglund ei ole puheenjohtajan vaihtumisen vaikutuksista huolestunut.

Puoluepäivät

RKP:n puheenjohtaja, puolustusministeri Carl Haglund sanoo, että SDP:n puheenjohtajan vaihtuminen ei saisi vaikuttaa hallituksen tekemiin päätöksiin.

– Meidän lähtökohtamme on ollut se, että hallituksen tärkein tehtävä on toteuttaa kehysriihessä tehdyt päätökset. Niissä asioissa ei ole varaa suuriin muutoksiin, Haglund toteaa.

Antti Rinne on aiemmin ilmoittanut, että joitakin kehysriihen päätöksiä olisi vielä syytä käydä läpi. Rinne harkitsisi uudelleen esimerkiksi hallituksen päätöstä leikata lapsilisiä. Haglund ei pidä ajatusta realistisena.

– Nyansseista voi tietenkin aina keskustella. Mutta suuret linjanmuutokset eivät palvelisi yhteiskuntaamme, hallituksen uskottavuutta, eivätkä hallituksen toimivuutta.

Haglund kiittelee Jutta Urpilaisen työskentelyä hallituksessa ja SDP:n puheenjohtajana.

– Jutta on tehnyt upeaa työtä, hän on ollut hyvä ministeri ja kollega. Olen vakuuttunut siitä, että voimme myös Rinteen kanssa tehdä hyvää ja rakentavaa yhteistyötä. Näin ollen en ole tästä tilanteesta kovin huolestunut, Haglund sanoo.