Katainen: Talouden tasapainotussopimuksissa pitää pysyä

Eroava pääministeri Jyrki Katainen ei ota kantaa hallituksen kokoonpanosta käytäviin keskusteluihin, vaan jättää sen muiden tehtäväksi.

politiikka

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) toivoo SDP:n uuden johtajan Antti Rinteen pitävän kiinni kehysriihessä sovituista ratkaisuista.

- Sosiaalidemokraatit ovat sopineet muiden puolueiden kanssa yhdessä talouden tasapainotustoimista, ja on hyvä jos sopimuksista pidetään kiinni. Olemme yhdessä sopimukset tehneet, ne eivät ole yhden henkilön tekemiä, vaan puolueiden hyväksymiä päätöksiä ja niissä pitää pysyä, Katainen sanoi.

Katainen peräänkuuluttaa vastuunkantoa Suomen taloudesta. Hän ei halua vielä arvioida, tuoko Antti Rinteen valinta jotain uutta hallitusyhteistyöhön.

- Aika näyttää. Ei kannata etukäteen tehdä pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Meillä kaikilla on velvollisuus katsoa Suomen tulevaisuutta ja erityisesti hallituksessa tehdä yhteistyötä, Katainen sanoo.

Katainen halusi perjantaina kiittää Jutta Urpilaista pitkästä yhteistyöstä.

- Lämpimät kiitokset Jutta Urpilaiselle tiiviistä ja vaikeasta yhteistyöstä, joka on kuitenkin ollut tuloksekasta. Hän on laittanut oman edun sivuun Suomen edun puolesta, ja se osoittaa suurta johtajuutta, Katainen sanoi.