Heikankehän päihdeongelmaiset puistoihin?

Päihdeongelmaisia auttaneen Forssan Sinisopen toiminta Heikankehällä uhkaa loppua. Forssan Katukirkkoyhdistyksen omat varat eivät enää toiminnan ylläpitämiseen riitä. Forssan Katukirkkoyhdistys on pitänyt yllä päihdeongelmaisille tarkoitettua Sinisopen päivätoimintakeskusta Heikankehällä kymmenen vuotta.

Forssa
Forssan Heikankehän asunnoista suuri osa on tyhjillään.YLE / Eeva Hannula

Päihdeongelmaisia auttaneen Forssan Sinisopen toiminta Heikankehällä uhkaa loppua. Sinisoppea ylläpitävä Forssan Katukirkkoyhdistys laskee, että Sinisopen välttämättömiin menoihin tarvittaisiin kuukausittain lisää rahaa noin 2 500 euroa. Forssan Katukirkkoyhdistyksen omat varat eivät enää toiminnan ylläpitämiseen riitä.

Katukirkkoyhdistys toivoo nyt täksi vuodeksi rahallista apua joko Forssan kaupungilta tai Forssan Seudun Hyvinvointikuntayhtymältä. Muussa tapauksessa Sinisopen ovet Heikankehällä menevät kiinni kesällä.

Sinisoppi on oleskelupaikka niille, jotka haluavat viettää päivän ilman viinaa kodinomaisessa ympäristössä. Työllä on yritetty parantaa syrjäytyneiden elämänhallintaa ja vähentää forssalaisten humalajuomista. Sinisoppi on myös onnistunut välittämäään kymmeniä asuntoja raitistuneille. Sopessa on viime aikoina käynyt 30-35 ihmistä päivässä.