Arhinmäki: Vaihdokset luovat painetta hallituksen politiikan muuttumiselle

Paavo Arhinmäki (vas.) sanoo, ettei ole ole miettinyt SDP:n puheenjohtajavalinnan vaikutusta vasemmistoliiton äänestäjiin. Arhinmäki korostaa, että äänestäjien liikkuvuutta on erityisesti vasemmistoliiton ja vihreiden välillä.

Puoluepäivät

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäen mukaan SDP:n puheenjohtajan vaihtuminen saattaa vaikuttaa hallituksen talouspoliittiseen linjaan.

– Rinteen kampanjasta näki, että hänellä on hyvin erilainen linja kuin mitä Urpilaisella on ollut. On mielenkiintoista nähdä, miten se vaikuttaa hallituksen työskentelyyn ja politiikkaan, Arhinmäki toteaa.

Puheenjohtajavaalia tiiviisti seurannut Arhinmäki arvioi, että paine politiikan muuttumiselle kasvaa.

– Jos ajatellaan, että myös pääministeri tulee vaihtumaan ja edessä on minihallitusneuvottelut, tuohan se paineita siihen, että hallituksen politiikka muuttuu.

Antti Rinne tunnetaan tiukkana ay-pomona. Arhinmäki ei ota kantaa siihen, viekö uusi puheenjohtaja vasemmistoliitolta ääniä SDP:n laariin.

– En ole ajatellut tätä SDP-vasemmistoliitto -akselilla. Äänestäjien liikkuvuus on lisääntynyt ja erityisestihän liikkuvuutta on vasemmistoliiton ja vihreiden välillä. Minusta on kuitenkin parempi, että me keskitymme omiin poliittisiin teemoihimme, Arhinmäki sanoo.