GT-kuskina aloittava Honkavuori: ajamisen polte ei lopu koskaan

Rovaniemen nopein mies, formuloitakin ajanut Jukka Honkavuori hakee vauhtia tänä vuonna Porschen GT 3 Trophy Finland –sarjasta. Vauhtia kahdessakin mielessä, sarjaa ajetaan kunnon rataohjuksilla ja samalla sarja on nuorelle kuskille hyvä väylä kilparatojen ammattilaisuuteen.

urheilu
Rovaniemeläinen formulakuski Jukka Honkavuori
Formulakuski Jukka Honkavuota haastattelee Vesa Vaarama.

Kilpa-autoilun maailma on kovaa, rahaa pitää olla matkalaukkukaupalla jos haluat ajaa kovimmissa sarjoissa. Formula ykkösissä puhutaan jo satojen miljoonien eurojen sponsoritahoista, joita kuskien halutaan tuovan talliin.

Erityisesti nuoren kuskin, ”nimettömän” kuljettajan on nykypäivänä melkein mahdotonta päästä rattiin ilman tukevaa sponsoria. Vaikka ajaisit kuinka hyvin.

Jukka Honkavuori on ajanut formuloita ulkomaillakin parissa eri sarjassa. Intiassa MRF Formula 1600 International Challenge –sarjassa ja Euroopassa Formula Renault 2.0 Eurocup – sarjassa.

Jälkimmäisessä hän ajoi kauden kilpailuista vain 2/3 koska sponsorirahoja ei ollut tarpeeksi. Nyt Honkavuori istuu siis GT-auton rattiin.

- Formuloissa kustannukset on kasvaneet hurjasti ja nuorten kuljettajien on entistä vaikeampi päästä eteenpäin.

- Minun lisäksi monet muut kuljettajat, jotka pyrkii ammattilaisuuteen ja oikeasti haluaa päästä tekemään tätä työkseen, on ottaneet sen suunnan, että he menee näihin GT-autoihin, sanoo Jukka Honkavuori.

- Niissä se matka ammattilaisuuteen on lyhyempi ja kustannukset vähän pienemmät.

Viikon päästä jyrähtää

Porschen GT 3 Trophy Finland –sarja käynnistyy viikon päästä Jurvan Botniaringillä. Jukka honkavuoren uusi auto on Rovaniemellä yleisön nähtävillä tänä viikonloppuna. Kuljettaja katsoo Gt-ohjustaan hymy suupielissä.

- Oikeastaan ei millään jaksais odottaa vielä viikkoa että pääsee radalle.