1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Softengine kenraaliharjoituksista: Parhaimpia vetojamme, ellei peräti paras

Suurin osa Seinäjoelta kotoisin olevan bändin perheenjäsenistä on paikalla seuraamassa bändin esiintymistä illan euroviisufinaalissa.

Softengine esitti kappaleen "Something Better" Euroviisujen toisessa semifinaalissa Kööpenhaminassa 10. toukokuuta.

Suomen euroviisuedustaja Softengine on saanut illan kenraaliharjoitukset päätökseen. Seinäjoelta kotoisin oleva poikaviisikko kertoo harjoitusten sujuneen paremmin kuin koskaan ennen.

– Parhaimpia vetojamme, ellei peräti paras, sanoo kosketinsoittaja Henri Oskár.

– Tunnelma oli hieno, yleisö huusi hullun lailla. Se oli kovin meteli, mitä olen koskaan kuullut lavalle, bassokitaristi Eero Keskinen jatkaa.

Kello 22 alkavaan finaalikoitokseen bändi aikoo valmistautua lepäilemällä.

– Heti vaan, kun pääsee, menen nukkumaan takahuoneeseen. Lisäksi pitää syödä ja juoda vettä, laulaja-kitaristi Topi Latukka sanoo.

Suomesta on tullut runsaasti kannustusjoukkoja Tanskan Kööpenhaminaan seuraamaan bändin taivalta euroviisuissa. Myös suurin osa bändin perheenjäsenistä on päässyt paikalle.

– Kaikkien äidit ovat mukana ja kahden isät jouduttiin lippujen takia arpomaan mukaan. On hienoa, että Suomesta asti on lähdetty meitä kannustamaan. Heillekin tulee pitkä matka, Topi Latukka ja Henri Oskár sanovat.

Bändi ei lähde arvailemaan, miten illan finaalissa käy.

– Kaikki on plussaa, sillä finaali oli tavoite. Nyt katsotaan, mihin päästään. Toivoisimme, että saisimme paljon faneja lisää, yhtye toteaa.