1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Euroviisuäänestys päättyi - tulos puolen tunnin sisällä

Yhteensä illan aikana kuultiin 26 esitystä. Voittaja on selvillä noin kello yksi yöllä.

Euroviisujen mainoksia Kööpenhaminan kaduilla. Kuva: Marie Hald / AFP / Lehtikuva

Vuoden 2014 euroviisujen laulut on laulettu Kööpenhaminassa. Ensimmäisenä kilpailussa esiintyi Ukrainan edustaja Maria Yaremchuck.

Suomen edustaja Softengine oli illan 18. esiintyjä kappaleellaan Something Better. Yhteensä illan finaalissa oli 26 kilpailukappaletta. Viimeisenä esiintymisvuorossa oli Ison-Britannian edustaja Molly.

Heti esitysten jälkeen alkoi äänestys, joka päättyi noin kello 0.30 yöllä. Tuloksen pitäisi olla selvillä yhden aikaan yöllä tai viimeistään noin kello 1.15.

Suomen tämän vuoden pisteiden antaja laulukilpailun finaalissa on räppäri, muusikko ja tuottaja Lasse Mellberg eli Redrama. Hän oli myös valitsemassa Softengine-yhtyettä Suomen tämän vuoden viisuedustajaksi toimiessaan edellisvuotiseen tapaan Uuden Musiikin Kilpailun tuomaristossa.

Redrama kertoo Yle Uutisille uskovansa vakaasti Softenginen menestykseen.

– Veikkaan, että olemme top 10:ssä. Voimme seistä bändin takana. Ja ainahan lähdemme voittamaan, olemmehan Suomi, Redrama sanoo.

Finaalilähetystä on voinut seurata koko illan Yle TV2:ssa, Yle Radio Suomessa, Yle Radio Vegassa ja Yle Areenassa klo 22.00 alkaen.