Venäläispoliitikko Euroviisuista: Räikeää homopropagandaa ja henkistä rappiota

Pietarilainen Vitali Milonov on yksi Venäjän homopropagandalain arkkitehdeistä. Se on laki, joka kieltää "homopropagandan" eli homoseksuaalisuudesta kertovan informaation välittämisen alaikäisille.

Euroviisut

Venäläinen poliitikko on käynyt Euroviisujen kimppuun ja kutsunut niitä "Euroopan-laajuiseksi homoparaatiksi", kertoo sanomalehti The Independent (siirryt toiseen palveluun).

Pietarilainen kunnanvaltuutettu Vitali Milonov kirjoitti Venäjän Euroviisu-komitealla kirjeen, jossa hän ehdotti vetäytymistä laulukilpailusta. Milonovin mukaan Euroviisuihin osallistuminen olisi "ristiriidassa Venäjän kulttuurisen ja moraalisen uudistumisen polun kanssa". Se loukkaisi miljoonia venäläisiä, jotka saattaisivat katsoa laulukilpailua televisiosta.

Hän kutsui Euroviisuja sodomian näytökseksi ja kuvasi Itävallan Conchita Wurstia perverssiksi. "Päivänselvästi transvestiitin ja hermafrodiitin Conchita Wurstin esiintyminen samalla lavalla kuin Venäjän laulajat suorassa televisiolähetyksessä on räikeää homopropagandaa ja henkistä rappiota", Milonov kirjoitti.

Milonov on aiemmin ehdottanut Venäjä-viisujen järjestämistä. Niissä esiteltäisiin kansan perinteisiä arvoja. Milonov tunnetaan myös siitä, että hän on kutsunut näyttelijä Stephen Fryta "sairaaksi" ja Ranskan presidentti François Hollanden päätöstä laillistaa homoseksuaalien avioliitot "alennustilaksi Hollanden tyyliin".

Milonov on yksi Venäjän homopropagandalain arkkitehdeistä. Se on laki, joka kieltää "homopropagandan" eli homoseksuaalisuudesta kertovan informaation välittämisen alaikäisille.