1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rautalampi

Törmälän loma- ja kurssikeskukselle etsitään ostajaa Rautalammilla

Törmälän loma- ja kurssikeskuksen myynnistä on jo käyty neuvotteluja Rautalammilla. Keskus sijaitsee alueella, jonne ollaan perustamassa Etelä-Konneveden kansallispuistoa. Rautalammin kunnan edustajan mukaan yksityinen omistaja olisi keskuksen jatkon kannalta paras vaihtoehto.

Rautalampi

Rautalammilla Törmälän loma- ja kurssikeskukselle etsitään uutta omistajaa. Rautalammin kunnan hallintojohtaja Tapio Kataja vahvistaa, että keskuksen myynnistä on jo käyty neuvotteluja.

– Käsitykseni mukaan neuvottelut eivät olisi vielä kovin pitkällä, Kataja kertoo.

Katajan mukaan Rautalammin kunta ei ainakaan näillä näkymin ole lisäämässä omistustaan loma- ja kurssikeskuksesta.

– Se taas on rahakysymys. Parhaiten keskus toimisi yksityisen omistajan käsissä, jolla on intressi ylläpitää ja kehittää toimintaa, Kataja kommentoi.

Kirkkopalvelut ry on Törmälän pääomistaja. Yhdistys omistaa siitä lähes 80 prosenttia, Rautalammin kunta neljä prosenttia, Rautalammin seurakunta 16 prosenttia ja Törmälän ystävät 0,4 prosenttia.

Parhaiten keskus toimisi yksityisen omistajan käsissä, jolla on intressi ylläpitää ja kehittää toimintaa.

Tapio Kataja

Kirkkopalvelut ry:n johtaja Ilkka Mattila kertoo, että matkailutoiminta ei kuulu yhdistyksen ydintoimintoihin, ja sen vuoksi Törmälän tulevaisuutta ja sen omistajakysymyksiä selvitellään parhaillaan.

Myyntiaikeita Mattila ei halua kommentoida tarkemmin.

– Keskuksen myynti on yksi mahdollisuus. Käsittelemme parhaillaan keskuksen tulevaisuuden eri vaihtoehtoja ja sen kannattavuutta, esimerkiksi sen investointitarpeita. Meillä ei ole omaa leiritoimintaa eikä matkailuyrittäminen kuulu perustehtäviimme.

Keskus sijaitsee alueella, jonne ollaan perustamassa Etelä-Konneveden kansallispuistoa. Suunnitelmien mukaan Törmälän loma- ja kurssikeskus toimisi luontevana opastuspisteenä Enonniemeen suuntautuvalle retkeilylle.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Sisä-Savo-lehti.

Lue seuraavaksi