"Vihreät on ainoa puolue, joka toimii yhdessä yli maarajojen"

Imatran seudun vihreiden puheenjohtajan Marjaana Kanervon mielestä vihreät poikkeaa muista puolueista EU:ssa sillä, että puolueen yhteistyö toimii yli maarajojen. Tärkeäksi vihreiden näkökulmaksi EU:ssa Kanervo kertoo nuorisotyöttömyyden kukistamisen.

Puoluepäivät
Vihreän liiton logo
Imatran seudun vihreiden puheenjohtajan Marjaana Kanervo oli Etelä-Karjalan Radion haastattelussa. Kuuntele haastattelu kokonaisuudessaan kuvasta.

Imatran seudun vihreiden puheenjohtajan Marjaana Kanervon mukaan vihreiden ohjelmasta löytyy vastauksia myös muihin kuin ympäristöasioihin.

Yksi alue, jota puolue pitää esillä EU-vaaleissa, on työttömyyden vähentäminen. Siihen voi Marjaana Kanervon mukaan päästä EU-yhteistyöllä.

– Vihreät on EU:ssa ainoa puolue, joka toimii yhdessä yli maarajojen. Muut puolueet eivät toimi näin. Uskon, että tällä keinolla luodaan työpaikkoja, kertoo Kanervo.

– Ajatellaan vaikka nuorisotakuuta, mikä on lähtöisin vihreiltä ja on levinnyt myös muihin maihin, mikä on tärkeä asia. Euroopan alueella on tällä hetkellä viisi ja puoli miljoonaa alle 25-vuotiasta vailla työtä.

Kanervolla ei ollut suoria vastauksia siihen, miten nuorisotyöttömyyttä voisi vähentää paikallisesti esimerkiksi Imatralla. Hänen mielestään yhdellä mepillä on kuitenkin paljon vaikutusvaltaa EU:ssa myös paikallisia päätöksiä ajatellen.

– Yksittäisellä mepillä on enemmän valtaa kuin esimerkiksi kansanedustajalla. Kyllä mepillä on mahdollisuus vaikuttaa työpaikkojen luomiseen ja syrjäytymisen ehkäisemiseen. Vihreiden tärkeä näkökulma on se, että heikoimmista pidetään huolta ja Eurooppa on hyvä kaikille, sanoo Kanervo.

Yle keskittyy yhtenä päivänä analysoimaan yhden puolueen politiikkaa ja ehdokkaita. Maanantaina 12.5. vuorossa on vihreät.