1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Softengine otettiin riemulla vastaan Seinäjoen lukiossa – video

Osa euroviisuedustaja Softenenginen jäsenistä palasi maanantaina omaan kouluunsa. Seinäjoen lukion oppilaat ja opettajat ottivatkin kunniakujaa pitkin, riemukkaasti vastaan oman lukion tuoreet euroviisutähdet.

Eero Keskinen ja Tuomo Ala-Rinta saapumassa Seinäjoen lukion juhlasaliin.
Euroviisuista kotiin palanneet Softenginen pojat saivat koulussaan lämpimän vastaanoton.

Seinäjoen lukiossa pidettiin maanataina juhlahetki. Koko koulun väki oli vastaanottamassa Euroviisuissa Suomea edustaneita ja hyvin menestyneitä Softenginen jäseniä. Taputusten ja huutojen keralla, kunniakujaa pitkin saapuivatkin lukion rehtori Tuula Lamminmäki seuranaan Tuomo Alarinta ja Eero Keskinen.

– Tämä on mahtavaa. Suorastaan ihan liikuttuu kun koululta saa tällaista tukea, sanoo iloisena basisti Eero Keskinen.

– Ihan huikeeta. Koko koulu on taputtamassa ja vastaanottamassa reissulta takaisin, toteaa myös Tuomo Alarinta.

Pojat saapuivat yöllä kotiinsa ja saivat yllätysherätyksen aamulla omalta rehtoriltaan. Kitaristi Ossi Mäkelää ei saatu hereille, mutta Keskinen ja Alarinta kipaisivat koululle. Unta oli takana vain muutama tunti.

– Koko matkan pyöri päässä eri maiden euroviisulauluja. Sain nukuttua vasta kun Eero antoi korvakuulokkeet korviin ja sieltä kuului tinnitusääntä, kertaa kotimatkan kulkua Alarinta.

Kukitetut Eero Keskinen ja Tuomo Alarinta. Keskellä toimittaja Anri Koski. Kuva: Jarkko Heikkinen / Yle

Keikkakalenteri alkaa täyttyä. Ensi viikonloppuna on vuorossa Särkänniemi ja klubikeikka Laihialla. Kesällä keikkatahti tiivistyy.

– Vapaat viikonloput alkavat olla vähissä, sanoo Alarinta.

Softenginen ensimmäinen omakustanteinen levy on loppuunmyyty ja päivänä minä hyvänsä tulee seuraava. Kustantaja on jo iso.

– Ensimmäinen levy tehtiin fiilispohjalta ja ison firman kanssa levy tehdään toisin. Huolella ja mietittynä, kertoo Keskinen.