Salainen raportti vuosi Ranskassa: Arevalle rajua kritiikkiä Olkiluodosta

Ranskalainen talouslehti on saanut käsiinsä tilintarkastusrviranomaisen arvion ydinvoimayhtiö Arevan toiminnasta Olkiluodossa. Viranomainen arvioi, että TVO voisi osoittaa Arevan tietoisesti harhauttaneen yhtiötä ilmoittaessaan, että se kykenee rakentamaan Olkiluodon voimalan sovitussa aikataulussa. Asiasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Kauppalehti.

Kotimaa
Olkiluodon 3. reaktori, Olkiluoto 3, ydinvoimala
Jari Pelkonen / Yle

Kauppalehti kertoo ydinvoimayhtiö Arevan saaneen kovaa arvostelua osakseen kotimaassaan. Ranskan valtion tilintarkastusviranomainen Cour des comptes kritisoi lehden mukaan voimakkaasti Arevan toimintaa OL3:n rakennushankkeessa.

Kauppalehden mukaan ranskalaisen talouspäivälehti Les Echos on saanut tietoonsa raporttiluonnoksen, jossa viranomainen arvioi ydinvoimayhtiön toimintaa värittäneen liiallinen optimismi ja heikko riskien arviointi hankkeen aikana.

TVO ja Areva ovat käyneet miljardiluokan oikeuskiistaa rakennushankkeen viivästymisestä usean vuoden ajan. OL3:n piti alunperin valmistua vuonna 2009. Tällä hetkellä laitoksen valmistumisesta ei ole arviota.

Viranomainen arvioi, että TVO voisi osoittaa Arevan tietoisesti harhauttaneen yhtiötä ilmoittaessaan, että se kykenee rakentamaan Olkiluodon voimalan sovitussa aikataulussa.

Lue Kauppalehden juttutästä. (siirryt toiseen palveluun)