1. yle.fi
  2. Uutiset

Koiria myrkytetty Kuopion alueella

Poliisi kehottaa koirien omistajia pitämään Kuopiossa lemmikkinsä kytkettyinä ja huolehtimaan, että ne eivät syö maasta mitään. Kuopiossa on sattunut kaksi myrkytystapausta kahden päivän aikana.

myrkytykset
Koira joen varrella.
Tarja Nyyssönen / Yle

Koirille on jätetty myrkytettyjä syöttejä Kuopiossa. Poliisi kehottaa koirien omistajia pitämään lemmikkinsä kytkettyinä ja huolehtimaan, että ne eivät syö maasta mitään.

Yksi myrkytystapaus sattui eilen Kuopion Päivärannassa Tuomikujalla. Eläinlääkärin mukaan oireet viittaavat siihen, että koira oli syönyt rotanmyrkkyä. Tänään toinen koira joutui tiputukseen syötyään jotakin maasta Kuopion matkustajasataman aallonmurtajalla Albatrossin luona.

Päivärannan asukasyhdistyksen puheenjohtaja Ilkka Hiltunen on erittäin huolissaan koirien myrkytysepäilyistä. Päivärannan alueelle on suunnitteilla koirapuisto. Päivärannan asukasyhdistys on luvannut vihjepalkkion, jos tekijä saadaan kiinni.

Komisario Jari Uusitalon mukaan koirien tahallinen myrkyttäminen on onneksi melko harvinaista. Tapauksia sattuu kuitenkin toisiaan ympäri Suomea. Tekijää on vaikeata saada kiinni.

– Harvoin kellään on mitään havaintoja tekijästä. Myrkytettyjä naksuja voi jättää maastoon vaikka yöllä, Uusitalo sanoo.

Tapauksista on tehty rikosilmoitus ja niitä tutkitaan eläinsuojelurikoksina.

Lue seuraavaksi