TVO:n toimitusjohtaja: "Laitoksen myöhästyminen aina vakava asia"

Teollisuuden Voiman toimitusjohtaja Jarmo Tanhua pitää viivettä OL3:n valmistumisessa ja kunnollisen aikataulun puuttumista vakavina asioina. Hän ei kuitenkaan ota kantaa Ranskan valtion tilintarkastajan kritiikkiin Arevan toiminnasta Olkiluodossa.

Kotimaa
TVO:nToimitusjohtaja Jarmo Tanhua
TVO:n toimitusjohtaja Jarmo Tanhua.TVO

Olkiluodon kolmannen ydinvoimalan laitostoimittaja Areva on saanut kovia pyyhkeitä Ranskan valtion tilintarkastajalta toiminnasta Olkiluodossa. Ranskalaisen talouslehden saaman raportin mukaan Arevaa moititaan muun muassa liiallisesta optimismista ja heikosta riskien arvioinnista projektin aikana. Teollisuuden Voiman toimitusjohtaja Jarmo Tanhua on varovainen arvioidessaan lehtitietoja.

– Ei me tietenkään tyytyväisiä tähän olla, että ollaan myöhässä ja että ollaan jouduttu vaatimaan korvauksia. En kuitenkaan voi Ranskan valtion tilintarkastajan kommentteja lisäkommentoida, Tanhua linjaa.

Ei me tietenkään tyytyväisiä tähän olla, että ollaan myöhässä ja että ollaan jouduttu vaatimaan korvauksia. En kuitenkaan voi Ranskan valtion tilintarkastajan kommentteja lisäkommentoida.

Jarmo Tanhua

Hän kuitenkin myöntää asian olevan merkittävä, koska viivettä on tullut liikaa. TVO ei ole myöskään pyynnöistä huolimatta vieläkään saanut kunnollista aikataulua laitoksen valmistumisesta.

Kauppalehden julkaisemien ranskalaisten lehtitietojen mukaan TVO:lla olisi mahdollisuus jopa syyttää Arevaa tahallisesta harhaanjohtamisesta laitoksen valmistumisen aikataulusta. Tanhua ei kommentoi, pitääkö hän mahdollisena tietoista harhaanjohtamista Arevan taholta.

– Viiveessä on joka tapauksessa aina kysymys vakavasta asiasta, Tanhua muistuttaa.

Tällä hetkellä OL3:lla tehdään automaatiotestejä ja laitos on saanut arkkitehtuuripäätökset Säteilyturvakeskukselta.