Helsingin ratsupoliisilla vaikeuksia löytää uusi hevonen

Helsingin ratsupoliisi etsii uutta hevosta, joka täyttäisi poliisihevoselle laaditut kriteerit. Poliisilla on seitsemän hevosta ja kahdeksatta etsitään yhä.

Kotimaa
Ratsupoliisi ja hevonen
Yle

Helsingin ratsupoliisi on etsinyt uutta hevosta vuoden vaihteesta alkaen. Poliisihevosta on vaikea löytää, sillä hevosen odotetaan täyttävän tiettyjä kriteerejä.

Poliisihevoseksi etsitään iältään noin 6-10-vuotiasta ruunaa. Luonteeltaan poliisihevosen pitää olla rento ja liikennevarma, jolla ei ole pakoreaktiota.

– Toisin sanoen meillä viihtyy hevonen joka on möhköfantti, jonka elämänfilosofia pyörii pitkälti ruuan ja laiskottelun ympärillä, kertoo Helsingin ratsupoliisi Facebook -sivullaan.

Vanhempi konstaapeli Annukka Cederlöf kertoo, että ruunat ovat yleensä tasaluonteisia ja tyytyväisiä kaikkiin olosuhteisiin. Tammat puolestaan ovat luonteikkaampia etenkin kiima-aikaan, jolloin käytös voi muuttua paljon. Ruuna on täten turvallinen vaihtoehto.

Hevosia on käynyt koeajalla, mutta harva täyttää vaatimukset. Cederlöffin mukaan vaikeinta on löytää isokokoinen ja hyväluonteinen hevonen.

– Tarpeeksi isokokoisia hevosia kyllä on, mutta terveydellisistä tai muista syistä ne eivät ole sopineet meille. Haaste on myös se, että Suomessa on niin pienet hevosmarkkinat.